Pripravili smo izbor družinskih božičnih filmov, predvsem za otroke. V vaš dom bodo prinesli praznično vzdušje in poskrbeli, da boste v leto 2021 vstopili dobre volje. Božič je čas daril, okraskov, dišečih piškotov, ki jih otroci zelo radi pečejo, prav tako pa je to čas, ki ga družina preživi skupaj.

Pat in Mat: Zimske radosti

Češkoslovaška risanka Pat in Mat, znana tudi pod imenom A je to, je delo Lubomírja Beneša in Vladimírja Jiráneka. Prvič je bila predvajana leta 1976. Kasneje sta nastala dva filma. “Pat in Mat: Zimske radosti” je tretji film, sestavljen iz posameznih zgodb, ki tvorijo tematsko enoto. Bliža se zima in naša dva mojstra že komaj čakata na zabavo.

Čarobna zima v Mumindolu

Zimska pravljica o priljubljenih mumintrolih, ki raziskujejo pomen božiča. Bliža se zima. Prijatelj Njuhec se odpravlja v svet, zato se poslovi od Mumintrola in mu zaželi sladke sanje. Mumintrolova družina se namreč pripravlja na dolgo zimsko spanje: očka nabira gobe, mama pa pripravlja ozimnico; že vrsto let vse generacije zimo prespijo. Mumintrolu pa ni do spanja – sneg je lep, na njem se je lepo igrati.

Menjava Božičkov

Klasična zgodba Alfa Prøysena pripoveduje zgodbo o tesarju, ki ima najraje praznični božič. Zato se na vse pretege trudi, da bi njegovi trije otroci verjeli v Božička. Zato na božični večer z Božičkom zamenja vlogi, da praznik postane tisto, kar si ves čas želi. Gre za najbolj gledan celovečerni film na Norveškem vseh časov.

Prespati pri prijateljici

Predbožična pravljica o deklici Siv v čudežni deželi. Začetek decembra je, na severu Švedske je vse pobeljeno. 7-letna Siv z jezikom lovi snežinke, ko zagleda rožnati plašč, ki se močno razlikuje od drugih. To je Cerisia, nova sošolka, ki se drugače oblači in ima o vsaki stvari čisto svoje mnenje. Siv je presrečna, ko jo Cerisia povabi, da prespita v njenem domu. Tako bi postali prijateljici! Toda Cerisiin dom ni najbolj običajen, zlasti če se po njem sprehajaš ponoči.

Čarli reši božič

V tej ganljivi družinski pustolovščini se nesrečni pes brez lastnikov na božični večer znajde na domu ljubečega mladega čarodeja Jakea Parkerja. Ko konjedercu obljubijo bogato nagrado, če psa ujame, hitro nastane zmeda. Jake mora svojega novega prijatelja čudežno skriti pred svojo družino, konjedercem in stričevo nemško dogo. Ne gre le za božični čudež, temveč za … Božično čarovnijo!

Gašper in Petra: Čudoviti božič

Tretji film o najboljših prijateljih in o tem, kako pričarati božično vzdušje, ki bo povezalo vse družinske člane. Končno je nastopil december, praznični mesec, v katerem Gašper in Petra vsako jutro odvijeta majhno darilce na adventnem koledarju in se veselita božičnega večera, z njim pa tudi največjega darila, ki ga bo prinesel dobri mož. Božič je čas daril, okraskov, dišečih piškotov, ki jih otroka zelo rada pečeta, prav tako pa je to čas, ki ga družina preživi skupaj.

Ježek in Vran pričarata božič

Božična lutkovna dogodivščina, v kateri nastopajo izumitelj snežnega stroja Reodor, ježek Ludvik in vran Solan. Priprave na božič zmoti urednik lokalnega časopisa, ki uporabi njihov snežni stroj. Zapade preveč snega in nekaj je treba ukreniti …

Božičkov vajenec in čarobna snežinka

Prevzeti delo Božička! Kako velika naloga za majhnega fanta! Mu bo uspelo? Božična pravljica, v katero vodi 24 čarobnih vrat. Upokojeni gospod Božiček se bo z gospo Božičkovo odpravil na zaslužene počitnice. Toda Nikolaj ni prepričan, da zmore takšno veliko delo, saj je božič že pred vrati in čaka ga izdelava ogromnega števila igrač. Nikolaj se vedno bolj čudno vede in povzdiguje glas nad škrati, pomočniki v delavnici. Na pomoč je treba poklicati vse upokojene Božičke tega sveta.

Mali volkodlak Dolfi

V šoli pripravljajo božično predstavo po glasbeni pravljici, v kateri sodelujeta tudi Timmie in Dolfi. Predstava se ima zgoditi prav na večer polne lune, istega večera pa se odloči dokončno ujeti volkodlaka z očali tudi gospa Krijtjes, Dolfijeva soseda in lastnica kokošnjaka, ki pokliče na pomoč gospode s Centra za raziskovanje redkih živih bitij. Sredi predstave se Dolfi začne spreminjati v volkodlaka, kar povzroči pravi nered v šolski dvorani.

Božičkov vajenec

Vsakih 178 let mora Božiček poiskati mladega vajenca in ga izšolati. Kdo bo izbranec, ki bo posvečen v vse Božičkove skrivnosti in spretnosti, s katerimi razveseljuje otroke po svetu? Božiček se noče upokojiti, toda takšna so pravila: poiskati mora novega vajenca in ga naučiti vsega, kar za svoje delo potrebuje dobri mož.

Zadnje novice