Povzetek

V tej ganljivi družinski pustolovščini se nesrečni pes brez lastnikov na božični večer znajde na domu ljubečega mladega čarodeja Jakea Parkerja. Ko konjedercu obljubijo bogato nagrado, če psa ujame, hitro nastane zmeda. Jake mora svojega novega prijatelja čudežno skriti pred svojo družino, konjedercem in stričevo nemško dogo.

Ne gre le za božični čudež, temveč za … Božično čarovnijo! V tej ganljivi družinski zgodbi prikupnemu psu Čarliju na božični večer uspe uiti iz pasjega zavetišča in pobegniti naravnost k malemu Jakeu (John Paul Ruttan, RoboCop). Deček in pes takoj postaneta nerazdružljiva. Jake sanja o tem, da bi bil čarodej, Čarli pa hitro postane najboljši prijatelj in čarodejev pomočnik, ki si ga je vedno želel. Na poti do popolnega božiča jima stoji le zloglasni lokalni konjederec Peter, ki ima Čarlija na muhi in ki ne bo odnehal, dokler ga ne najde. Lahko Čarli in Jake poskrbita za božično čarovnijo in rešita praznike?

ROB SCHNEIDER (Čarli)

je bil soscenarist in glavni igralec v uspešnicah Deuce Bigalow: Moški žigolo in Zverina. Kot pripovedovalec je sodeloval pri animirani komediji 8 norih noči Adama Sandlerja. Schneider se je rodil v San Franciscu. Že pri petnajstih letih je začel pisati šale in nastopati v lokalnem zabaviščnem klubu. Komedijo je spoznaval preko plošč in filmov, njegovi vzorniki pa so bili: Monty Python, Richard Pryor, Gene Wilder in Peter Sellers. Njegov prvi televizijski nastop je bil v The David Letterman Show leta 1987, nato pa je štiri leta nastopal v oddaji Saturday Night Live. Nepozaben je bil v Sandlerjevih filmih Mamin sinko in Očka po sili, igral pa je še v: Uničevalec, Sodnik Dread, Periskopi dol, Za udarec več, Sam doma 2. Lansko leto je igral v televizijski seriji Norišnica v Clevelandu. Letos je končal s snemanji western komedije »Ridiculous 6« z Adamom Sandlerjem in Steveom Buscemijem.

TOM ARNOLD (Peter)

Kot scenarist, producent in igralec se je Tom uveljavil tako na televiziji, kot na filmu. Arnold je začel svojo kariero v Iowi, potem pa se je preselil v Minneapolis, kjer je leta 1988 zmagal na tekmovanju komedije. Nato je odšel v Los Angeles, kjer je pisal scenarij za zelo uspešno serijo Roseanne, kasneje je postal tudi izvršni producent. Igral je še v filmih, kot so Nine Months s Hughom Grantom, Julianne Moore in Robinom Williamsom, True Lies z Arnoldom Schwartzeneggerjem, Hero z Dustinom Hoffmanom in Animal Factory, ki ga je režiral Steve Buscemi. Lansko leto je igral v televizijski seriji Norišnica v Clevelandu. Letos ravno končuje snemanja s filmom »Undateable John« z Daryll Hannah.

CHEVY CHASE (dedek Geoffrey)

Starejšim poznavalcem filma Chevyja ni potrebno predstavljati. Igral je v komedijah Nore počitnice (1983), Nore počitnice v Evropi (1985), Trije amigosi (1986), Fletch živi (1989), Vohuna kot midva (1985), Šola za prvake (2009), Naš mali Italijanček (2004),… Na velikih platnih je debitiral v komični srhljivki »Foul Play« z Goldie Hawn. Nase je najprej opozoril kot eden od scenaristov oddaje Saturday Night Live (za delo je prejel dva emmyja). Začel je kot scenarist in nastopajoči v satirični reviji Channel One, ki je bila osnova za celovečerec The Groove Tube; pisal je za Lily Tomlin in Smothers Brothers in si za oddajo Alan King’s Energy Crisis, Rising Prices and Assorted Vices prislužil nagrado Ceha scenaristov Amerike, za The Paul Simon Special pa emmyja.

Video in fotografije

1videi 1fotografije