Povzetek

Dolfija kot dojenčka neznanec v košari pusti pred vrati družine Vriends s pisno prošnjo, naj poskrbijo zanj. Tako Dolfi, sramežljiv fant belih las, dobi svoj dom pri simpatičnih Vriendsovih. Družino sestavljajo: ljubeča mama, ki hodi v službo, oče, ki rad nosi čudna pokrivala in skrbi za gospodinjstvo, in starejši brat Timmie, s katerim Dolfi deli vse skrivnosti. Življenje mu greni le bratov sošolec Nico, ki izkoristi vsako priložnost, da mu ponagaja, in ljubka sošolka Noura, ki mu je na skrivaj všeč, a se zanj ne zmeni.

V noči polne lune, ko dopolni sedem let, se Dolfi prvič spremeni v volkodlaka. Timmie je nad njegovo novo podobo zelo navdušen, Dolfi pa malo manj, saj ne more več nadzirati svojega spremenjenega telesa. Zrastejo mu ušesa, dolgi črni kremplji in rep, vdre v sosedin kokošnjak in poje kokoš s kožo in perjem vred, skače lahko zelo visoko in tuli v luno. Vedno bolj ga skrbi, da je postal nekakšna pošast in ga zato starši in prijatelji, če bi vedeli za njegovo skrivnost, ne bi več imeli radi.

Na srečo v parku naleti na starega volkodlaka, ki ga opogumlja in mu svetuje, naj izkoristi prednosti svoje nove podobe. Dolfi kmalu ugotovi, da tudi kadar ni v volčji podobi, teče veliko hitreje od sošolcev in pri telovadbi hitro pripleza do vrha vrvi, česar prej ni zmogel. Sošolka Noura postane do njega prijazna, v eni od polnih lun pa v podobi volkodlaka tako zelo prestraši Nica, da ju z bratom ne nadleguje več. Vendar ga to ne pomiri. Vedno bolj je nesrečen zaradi svoje skrivnosti, skrbno jo skriva pred starši in si želi poiskati svojo pravo družino, saj se mu zdi, da ga bo ta sprejela takšnega, kot v resnici je.

V šoli pripravljajo božično predstavo po glasbeni pravljici’, v kateri sodelujeta tudi Timmie in Dolfi. Predstava se ima zgoditi prav na večer polne lune, istega večera pa se odloči dokončno ujeti volkodlaka z očali tudi gospa Krijtjes, Dolfijeva soseda in lastnica kokošnjaka, ki pokliče na pomoč gospode s Centra za raziskovanje redkih živih bitij. Sredi predstave se Dolfi začne spreminjati v volkodlaka, kar povzroči pravi nered v šolski dvorani. Čeprav ga Timmie prepričuje, naj počaka nanj, da se bosta s starši po predstavi skupaj pogovorila, Dolfi žalosten pobegne proti domu, odločen, da bo zapustil družino in poiskal svoje prave starše. Pred domačo hišo sreča starega volkodlaka, ki mu razkrije, da je njegov dedek, vendar pa njegovi starši niso volkodlaki.

Ko se je Dolfi rodil kot volkodlak, se niso mogli soočiti z njegovo podobo, zato mu je dedek poiskal boljšo družino. Medtem Dolfija pritegnejo kokoši gospe Krijtjes, a srebrna past pred kokošnjakom se sproži in ga ujame. Timmie uspe priti še pred raziskovalci, ki jih je poklicala gospa Krijtjes, in reši Dolfija, nato pa raziskovalce skupaj prepričata, da je Dolfijeva volčja podoba samo maska za šolsko predstavo
. A staršema ne moreta več lagati. Dolfi jima prizna resnico in jima predstavi svojega dedka volkodlaka. Ob njuni reakciji se njegov največji strah končno razblini. Izkaže se, da starša nimata nič proti njegovi novi podobi in tudi dedka prav lepo sprejmeta. Preden zaspita, pa Dolfi bratu zaupa novo skrivnost. Da je zaljubljen in da ima dekle.

Video in fotografije

1videi 1fotografije