Povzetek

© 2013 * družinska animirana komedija, 82 minut
SINHRONIZIRANO V SLOVENŠČINO

prevzeti delo Božička! Kakov elika naloga za majhnega fanta! Mu bo uspelo? Božična pravljica, v katero vodi24 čarobnih vrat.

V drugem delu zgodbe o mali siroti z velikim srcem, izbrani za naslednika dobrega moža, mora zdaj že sedemletni Nikolaj samostojno prevzeti delo gospoda Božička. Upokojeni gospod Božiček pa se bo z gospo Božičkovo odpravil na zaslužene počitnice. Toda Nikolaj ni prepričan, da zmore takšno veliko delo, saj je božič že pred vrati in čaka ga izdelava ogromnega števila igrač. Nikolaj se vedno bolj čudno vede in povzdiguje glas nad škrati,pomočniki v delavnici. Na pomoč je treba poklicati vse upokojene Božičke tega sveta.

Družno ugotovijo, da je Nikolaja napadla bolezen, imenovana odraslitis: dobijo jo otroci, ki želijo prehitro odrasti. Nikolaj bo moral skozi številna čarobna vrata, medtem pa bo stari Božiček, ki je začasno prevzel njegovo delo,vnesel svoj red z igračami in zanemaril dolg seznam otroških želja. A kot na koncu vsake božične pravljice bo zasijala čarobna snežinka – in vse bo tako,kot mora biti.

SINHRONIZIRANO V SLOVENŠČINO
Božiček – MATEJ RECER
Nikolaj – MAŠA DERGANC
Albina – ASJA KAHRIAMOVIČ
Rufus – GAŠPER JARNI
Mama – VESNA PERNARČIČ
Božiček 2 – ANDREJ MURENC
Palček Hubert – IZTOK LUZAR

DVD izide: november 2015
EAN koda:
16:9 * nad 4 let * 82 min * 1 SLO * 5.1 SLO * 1 SLO

Video in fotografije

1fotografije