Povzetek

Bertrand Bonello v formi znanstvenofantastičnega filma razmišlja o ideji, da nas v prihodnosti čaka nekaj grozečega, česar v sedanjosti ne moremo v popolnosti razumeti. Ohlapna adaptacija novele Zver v džungli Henryja Jamesa iz leta 1903.

V bližnji prihodnosti, ko svetu že vlada umetna inteligenca, postanejo človeška čustva grožnja. V ta namen je bil razvit program, ki ljudem omogoča, da se znebijo čustev in tako povečajo svojo storilnost na delovnem mestu. Gabrielle se prostovoljno podvrže programu, a odkrije, da zaradi tega podoživlja potlačena čustva in prejšnja življenja. V vsakem izmed teh življenj je navezana na Louisa, svojo veliko ljubezen, ki ga obišče v treh različnih zgodovinskih obdobjih. Gabrielle ponovno prevzamejo čustva, ker sluti, da se bliža katastrofa.

“Najprej sem želel upodobiti portret ženske ter se neposredno ukvarjati z ljubeznijo in melodramo. Zatem to sopostaviti žanrskemu filmu, saj menim, da se romantika in žanrskost dobro ujameta. Hotel sem preplesti intimnost in spektakel, klasicizem in sodobnost, znano in neznano, vidno in nevidno. Morda spregovoriti o najbolj bolečem občutju, strahu pred ljubeznijo. Je tudi portret ženske, ki skoraj preide v dokumentarec o igralki.” (Bertrand Bonello)

Video in fotografije

3fotografije