Povzetek

Vsi proti vsem je politična drama z elementi trilerja, ki se dogaja v izmišljenem kraju Rovte pod idiličnimi Alpami in govori o politiki, volilnih prevarah in razkrajanju moralnih vrednot.

IZJAVA REŽISERJA
Slovenska tranzicija nam je pokazala, kako je politika postala sinonim za korupcijo. Vsi proti vsem je ostra analiza korupcije na prihajajočih volitvah v majhnem idiličnem slovenskem mestu Rovte. Glavni lik je župan Franta, ki izgublja volitve in je prisiljena poslovati z lokalnimi kriminalci. Vsi proti vsem na lokalni ravni kaže, da živimo v globalnem svetu ponarejenih novic, političnih spinov in korupcije, kjer sta morala in etika izgubili pomen.

Vsi proti vsem je četrti celovečerni igrani film Andreja Košaka. Andrej Košak se je rodil v Ljubljani leta 1965. Po končani gimnaziji se je vpisal na AGRFT smer filmska in TV režija. Že za časa študija je začel režirati na TV Slovenija in med drugim ustvaril oddaje, ki so zaznamovale slovenski medijski prostor kot je bil “Videošpon” z Jonasom Žnidaršičem in “Res je!” z Mišo Molk. Med drugim je na TV Slovenija režiral reportaže s koncertov Nick Cave-a, Nirvane, Gorana Bregoviča, Mobyja… V tem času je ustvaril tudi modni spot z Melanijo Knavs, kot ameriško predsednico. Njegov prvenec “Outsider” je bil prvi slovenski box office uspeh z več kot 90.000 gledalci in bil distribuiran po vseh državah bivše Jugoslavije. Njegov drugi celovečerec “Zvenenje v glavi” je bil posnet po romanu najbolj nagrajenega živečega slovenskega pisatelja Draga Jančarja. Glavno vlogo je upodobil, prezgodaj preminuli Jernej Šugman. Oba filma sta bila slovenska predstavnika za nagrado Oskar… Njegov tretji film “Stanje šoka” je bil mednarodna koprodukcija petih držav in ima na YouTube več kot 900.000 zadetkov.

Franta…………………………………………………………………….. VLADO NOVAK
Tončka………………………………………………………………………. SILVA ČUŠIN
Petra…………………………………………………. ALEKSANDRA BALMAZOVIĆ
Jožica…………………………………………………………… IVA KRAJNC BAGOLA
Bojan……………………………………………………………. BLAGOJ VESELINOV
Fleischmann……………………………………………………….. VALTER DRAGAN
Inšpektor Berginc……………………………………………….. PETER MUSEVSKI
Jerovšek……………………………………………………………………….. ROK VIHAR
Pipi…………………………………………………………………… JERNEJ KUNTNER
Fritz……………………………………………………………………… JURE IVANUŠIČ

       USTVARJALCI FILMA:

režija……………………………………………………………………. ANDREJ KOŠAK
scenarij………………………………………………………………… ANDREJ KOŠAK
producent…………………………………………….. ZORAN DŽEVERDANOVIĆ
glasba……………………………………………………………… KRISTIAN SENSINI
zvok…………………………………………………………………….. BORUT BERDEN
kostumi………………………………………. INES ATMAN, SUZANA TKALČEC
montaža……………………………………………………………… MARTIN IVANOV
fotografija………………………………………………………………… JASON MANN

Video in fotografije

7fotografije