Povzetek

Subverziven pogled na francosko plemstvo ob koncu 18. stoletja, ko je med libertinci vladalo eno samo načelo – užitek.

Leto 1774, obdobje pred francosko revolucijo, nekje med Potsdamom in Berlinom. Madame de Dumeval, grof de Tesis in grof de Wand so libertinci, izključeni s puritanskega dvora Ludvika XVI., ki zdaj iščejo podporo pri legendarnem vojvodi Walchenskem, nemškem zapeljivcu in svobodomislecu, osamljenem v deželi, kjer vladata hinavščina in sprevržene vrline. Njihova misija je širjenje libertinstva, filozofije razsvetljenstva, ki temelji na zavračanju moralne avtoritete in vsakršnih omejitev. Še bolj kot to pa si prizadevajo, da bi našli varno zavetje, kjer se bodo lahko predajali svojim pregrešnim igram, v katerih ne veljajo nobeni drugi zakoni kot zgolj tisti, ki jih postavljajo posameznikove najgloblje želje.

»Film prikazuje prostor razuzdanosti, kjer so vsi izenačeni, bogati in revni, lepi in grdi, moški in ženske, gospodarji in sluge … Enako sem storil z igralci: slavne igralce sem premešal s tehniki, ki so se prelevili v igralce, z naturščiki, ki sem jih našel na facebooku, s prebivalci mojega malega kraja, z gledališkimi igralci … Brez pravil, samo moja ljubezen do kaosa in moj odpor do igralčeve nečimrnosti.« (Albert Serra)

Albert Serra
Rojen leta 1975 v Banyolesu, Španija. Na Univerzi v Barceloni je študiral literaturo in zgodovino umetnosti. Leta 2006 je napisal, režiral in produciral film Čast vitezov, sledil pa mu je Pesem ptic. V filmih La mort de Louis XIV in Roi Soleil je obravnaval življenje francoskega kralja Ludvika XIV.

FESTIVALI / NAGRADE
Cannes 2019 – Posebni pogled (posebna nagrada žirije)

Video in fotografije

1videi 5fotografije

Predvajanje

Izberite kino

  • Kinodvor