Povzetek

Roza je cvetna vila, ki živi v rožnem grmu v Deželi večnega poletja. Njena naloga je, da s čarobno palčko zjutraj in zvečer odpira in zapira cvetove, da se čebele napasejo sladkega medu. A Roza je osamljena. Želi si prijateljev, vendar je preveč prestrašena, da bi odšla spoznavat svet. Njen edini prijatelj je mišek Karl Gustav, za katerega starši nikakor ne najdejo mišje neveste. Roza iz prijaznosti privoli v poroko z njim. Takrat v njeno življenje prileti pogumna in radovedna Svilčica. Zgovorna metuljčica komaj čaka, da bo spoznala širni svet, k temu pa spodbudi tudi Rozo. Postaneta dobri prijateljici. Ko se Svilčica neke noči ne vrne, se Roza odloči, da jo poišče. Svilčica je morda v nevarnosti, saj se je v gozd naselila Kamnita škratinja, ki gozdne prebivalce s svojim strupenim pogledom spreminja v kamen. Rozo pot vodi daleč od domačega grmička, vse do Mračnih gora, kjer prebivajo mnoga nevarna bitja. Roza na tem podvigu premaguje svoje strahove in spoznava kopico novih prijateljev.

Slikovita in topla pripoved o prijateljstvu, pogumu, zvestobi in razlikah je iskriva in napeta filmska pustolovščina, kjer ne mine dan ne da bi se junaki posladkali z borovničevo pito.

SINHRONIZIRANO V SLOVENŠČINO
Roza – Maja Kunšič
Svilna Metuljčica – Asja Kahrimanović Babnik
Škrat – Gašper Malnar
Gospod Mišek – Gašper Jarni
Modri skovir – Iztok Lužar
Vilinski kralj – Primož Pirnat
Gospa miška – Vesna Pernarčič

___________________________________

Teme za pogovor: prijateljstvo, razlike in podobnosti med prijatelji, osamljenost, strah in pogum, preizkušanje svojih meja, spoznavanje samega sebe in drugih, spoznavanje filmske pripovedi, opis pravljičnega prostora, pravljičnih junakov in njihovih motivov delovanja

Uporabno pri predmetih: slovenščina, likovna umetnost, glasbena umetnost, družba

___________________________________

   

Video in fotografije

1videi 9fotografije