Povzetek

Elegantno zapeljiva, počasi tleča drama o ljubezni in poželenju, postavljena v svet umetnic 18. stoletja in podana skozi ženske oči. Nagrada za najboljši scenarij na festivalu v Cannesu.

18. stoletje v francoski Bretaniji. Mlada slikarka Marianne dobi nenavadno naročilo. Premožna grofica jo najame, da bi na skrivaj naslikala poročni portret njene hčere Héloise, namenjen hčerinemu bodočemu možu v Milanu. Héloise se poroki upira in nikoli ne bi pristala na poziranje, zato se mora Marianne pretvarjati, da je njena služabnica, jo medtem skrivaj opazovati in ponoči slikati. Dekleti se med druženjem vse bolj zbližujeta. Marianne Héloise ves čas pozorno opazuje in Héloise se začne odzivati na njene poglede. Postopoma med njima vznikne magnetna privlačnost, pred Héloise pa so še zadnji dnevi svobode pred neizogibno bližajočo se poroko …

“Oblikuje me moški pogled – vse nas. Vse življenje sem oboževala filme, ki so me včasih sovražili, se npr. poosebljala s Supermanom. Ženski pogled je hibriden – z uvidom v oba ta svetova. Sem lezbijka in znam živeti v okolju, kjer dominirajo moški. Vprašanje pa je, ali znajo oni?”
– Céline Sciamma

Video in fotografije

1videi 5fotografije