Povzetek

V iskanju najboljše fotografije za šolsko tekmovanje se štirje najstniki podajo v oddaljeno hribovje. Tekmovanje za nagrado se spremeni v boj za preživetje.

Zgodba o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu. Topel, a napet in mestoma srhljiv film se osredotoča na to, kaj se zgodi v današnjem svetu, ko tehnologija zataji in pridejo na plan “primarni” človeški instinkti.

Zgodba o štirih najstnikih, ki se v iskanju najboljše fotografije za šolski natečaj odpravijo iz sicer domačega, urbanega okolja v njim povsem tuj ruralni svet. Pot jih zanese v odročne hribe, kjer se na videz preprosto fotografiranje lepot spremeni v boj za golo preživetje. Tja jih popelje Manc, ki ga zaradi obtožbe kraje mobitela mečejo iz šole. Sam bi predvsem rad podoživel otroštvo, ki ga je v tistih hribih preživel z dedkom. Pridružijo se mu še sošolci Mina, Oto in Špurč. Mina, samosvoje, jezikavo meščansko dekle, se v tujem okolju prva zlomi, ob strani pa ji stoji Oto, preudaren fant, ki je zaljubljen vanjo. V neobljudenem svetu se tudi Špurč, ki mu je vse v življenju prinešeno na pladnju, spremeni v strahopetnega razvajenca in na koncu je prav Manc tisti, ki jih varno vodi domov.

Topla in napeta zgodba o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu, ki nam na izviren način postavlja vprašanje, kaj se zgodi, ko v današnjem svetu odpove tehnologija.

POJDI Z MANO – roman Dušana Čatra
Pojdi z mano je slovenski mladinski družbeni roman Dušana Čatra. Prvič je knjiga izšla leta 2008 v Novem mestu pri založbi GOGA. Roman govori o štirih najstnikih, ki se iz mestnega okolja odpravijo na izlet v hribovsko podeželje z namenom narediti nekaj dobrih, neobičajnih fotografij za fotografsko razstavo »Neznana Slovenija«. Dušan Čater, slovenski pisatelj in prevajalec, se je rodil v Celju leta 1968. Pojdi z mano je njegova četrta knjiga za otroke. S pisanjem za otroke in mladino je začel leta 1995.

IGOR ŠTERK (režiser, scenarist)
Igor Šterk (1968, Ljubljana) je diplomiral na AGRFT v Ljubljani. Za svoj prvi celovečerni film Ekspres, ekspres je prejel 15 mednarodnih nagrad. Njegov drugi film Ljubljana je edini slovenski film, ki je bil prikazan v glavnem tekmovalnem programu filmskega festivala v Rotterdamu. Za Uglaševanje je prejel grand prix za najboljši film prestižnega filmskega festival v Mannheimu. Njegov kratki film Every breath You Take je bil predvajan v tekmovalnem programu v Benetkah, celovečerni film 9:06 pa je imel svetovno premiero v tekmovalnem programu v Montrealu in prejel rekordno število nagrad na 12. Festivalu slovenskega filma. Pojdi z mano je do zdaj prejel že 7 nagrad in bil prikazan na številnih mednarodnih festivalih, med drugim tudi v glavnem tekmovalnem programu filmskega festivala CINEKID v Amsterdamu, ki je v svetovnem merilu najpomembnejši filmski festival namenjen otroškim in mladinskim filmom.

Video in fotografije

1videi 1fotografije