Povzetek

Nicolas Cage znova jezdi kot Johnny Blaze v filmu Nevidni jezdec: Duh maščevanja, ki ga je režiral dvojec Neveldine/Taylor (Crank). Johnny se še vedno bori proti svojemu prekletstvu hudičevega lovca na glave, a bo morda tvegal vse, ko se bo pridružil vodji uporniških menihov (Idris Elba), da bi rešil majhnega dečka pred peklom in sebe pred prekletstvom.

Johnny Blaze tokrat vozi Yamaho V-Max. Nicolas Cage je bil nad izbiro navdušen: “V-Max se je pri snemanju odlično obnesel. Zdelo se mi je, kot da sva eno, kot da sem z motorjem popolnoma zlit.” Film so posneli v Romuniji in Turčiji.

FIVIA – Vojnik predstavlja Nevidnega jezdeca: Duh maščevanja. V filmu igrajo Nicolas Cage, Ciarán Hinds, Violante Placido, Johnny Whitworth, Christopher Lambert in Idris Elba. Režiral je dvojec Neveldine/Taylor. Producenti so bili Steven Paul, Ashok Amritraj, Michael De Luca, Avi Arad in Ari Arad. Scenarij so prispevali Scott M. Gimple, Seth Hoffman in David S. Goyer po zgodbi Davida S. Goyerja. Izvršni producenti so bili E. Bennett Walsh, David S. Goyer, Stan Lee in Mark Steven Johnson.

NICOLAS CAGE (Johnny Blaze/Ghost Rider) je leta 1995 dobil oskarja, zlati globus in druga priznanja za vlogo samomorilskega alkoholika v filmu Zbogom, Las Vegas. Za vlogo v Prilagajanju je bil drugič nominiran za oskarja in četrtič za zlati globus. Nicolas se je rodil v Long Beachu, v Kaliforniji. Kot najstnik se je preselil v San Francisco in začel igrati v gledališču. Med šolanjem v Los Angelesu je leta 1981 odigral svojo prvo vlogo kot profesionalni igralec, in sicer v televizijskem filmu Dobri stari časi. Kmalu se je pojavil tudi na velikem platnu, v komedijah Ameriška gimnazija in Valley Girl. Sledili so Rumble Fish, Racing With the Moon, Cotton Club, Birdy, Peggy Sue se poroči, Mesečnica, Arizona Junior, Divji v srcu, Mladoporočenca v Las Vegasu, The Boy in Blue, Vampirjev poljub in Fire Birds.

Med drugim je zaigral v Vremenarju, Nevidnem jezdecu, World Trade Centru, Gospodarju vojne, Zakladu pozabljenih, Sleparjih, Glasnikih vetra, Correllijevi mandolini, Zamujeni priložnosti, Samo še 60 sekund, Med življenjem in smrtjo, Brez obraza, Mestu angelov, Letalu prekletih, Alcatrazu, Lahko se zgodi tudi vam, Poljubu smrti, Prerokbi, Nevarnosti v Bangkoku in Zakladu pozabljenih: Knjiga skrivnosti. Nazadnje smo ga videli v Čarovnikovem vajencu (že njegovo sedmo sodelovanje s producentom Jerryjem Bruckheimerjem), Divji vožnji z Amber Heard in akcijski komediji Kick-Ass: (Super)junaki nove dobe. Pred tem je mlajše gledalce navduševal v G-Forcu, kjer je posodil glas vohunski muhi.

Leta 2009 je zaigral v odlično sprejeti drami Wernerja Herzoga Pokvarjeni poročnik: New Orleans, v kateri je upodobil zadrogiranega in kvartopirskega detektiva po uničujočem orkanu Katrina. Cage se je preizkusil tudi kot producent (Vampirjeva senca, Življenje Davida Gala) in režiser (romantična drama Sonny).

Ciarán Hinds (Roarke) je nazadnje igral v Tinker Tailor Soldier Spy, Harryju Potterju in Svetinje smrti 2, Ženski v črnem in Johnu Carterju. Leta 2009 je na festivalu v Tribeci dobil nagrado za najboljšega igralca, in sicer za vlogo v Mrku. Med drugim je zaigral tudi v: Življenje med vojno, Dirka na Zakleto goro, Vrnitev na bojišče, Gospodična Pettigrew: Živeti za en dan, Tekla bo kri, Margot na poroki, Zgodba o Kristusovem rojstvu, Amazing Grace, Munich, Dekleta s koledarja, Veronica Guerin, Pot v pogubo, Vsota vseh strahov, Glas za mir, Oscar in Lucinda, Sinovi in bojevniki, Morilec med prijatelji in Eskalibur, s katerim je debitiral. Igralsko kariero je začel na odrskih deskah v domači Severni Irski, predvsem v Glasgow Citizens’ Theatre. Na malih zaslonih smo ga lahko videli v HBO-jevi nadaljevanki Rim, ki mu je za vlogo Julija Cezarja prinesla nagrado za najboljšega igralca.

Violante Placido (Nadya) je bila nominirana za prestižno nagrado David di Donatello (italijanska različica oskarja) za vlogo v Che ne sarà di noi. Sledili sta nominaciji za srebrni trak, in sicer za igralska dosežka v filmih Ora o mai più in L’anima gemella. V slednjem je zaigrala skupaj z Valentino Cervi, s katero sta na beneškem filmskem festivalu leta 2002 prejeli nagrado Wella. Šest let pozneje si je na istem festivalu prislužila nagrado Kinéo za vlogo v Lezioni di Cioccolato.

Hči igralca in režiserja Micheleja Placida in igralke Simonette Stefanelli se je v igralski vlogi prvič preizkusila v filmu Jack Frusciante è uscito dal gruppo, nato pa se je izpolnjevala še v več kot 20 filmih, med drugim v Fade to Black in Barah Aana. Leta 2010 je zaigrala ob Georgeu Clooneyju v Američanu. Violante Placido je tudi pevka. Leta 2005 je izdala album Don’t Be Shy, na katerem je večina pesmi v angleščini. Albumu je sledila turneja po Italiji. Trenutno je na novi turneji, kjer predstavlja pesmi z drugega albuma, ki ga bo izdala spomladi pod okriljem založbe Mescal.

MARK NEVELDINE (režiser) se je rodil v Watertownu v zvezni državi New York. Diplomiral je iz drame in psihologije ter na univerzi blestel kot odličen športnik in študent. Kariero je začel kot nagrajeni gledališki igralec in režiser v New Yorku, nato je snemal dokumentarne filme in videospote ter posnel pilotsko epizodo za televizijsko nadaljevanko. Med celovečernimi filmi se lahko pohvali kot direktor fotografije pri This Beautiful Life z Nedom Beattyjem.

BRIAN TAYLOR (režiser) se je rodil v Pasadeni, v Kaliforniji, in je bil direktor fotografije pri več nagrajenih kratkih filmih in neodvisnih celovečernih filmih. Z Neveldinom sta združila moči v The Keys, ki sta ga posnela v Maroku in si zanj izmislila posebno snemalno tehniko ter jo tudi patentirala. Leta 2003 sta v Dominikanski republiki posnela dokumentarni film o družini izdelovalcev cigar Fuentes. Po vrnitvi v Ameriko sta pri @radical.media snemala oglase in videospote za različne naročnike, kot so Nike, Motorola, Bud Light, Powerade, KFC, Michelob in Honda. Na filmsko sceno sta udarila s kultno klasiko Crank (režija, scenarij in kamera), v kateri so zaigrali Jason Statham, Amy Smart in Dwight Yoakam. Sledili so ji triler Patologija z Milom Ventimiglio, Crank 2: Visoka napetost in Igričar z Gerardom Butlerjem, Loganom Lermanom, Amber Valletto, Kyro Sedgewick, Johnom Leguizamom in Michaelom C. Hallom.

Video in fotografije

1videi 1fotografije