Povzetek

Po nenadnem razpadu ljubezenske zveze Jen Kornfeldt (Katherine Heigl) misli, da se ne bo nikoli več zaljubila. Ko se precej nerada staršem pridruži na potovanju po francoski rivieri, spozna moškega svojih sanj, očarljivega in čednega Spencerja Aimsa (Ashton Kutcher). Tri leta pozneje je njena navidez neuresničljiva želja uresničena. S Spencerjem živita idealno zakonsko življenje v predmestju. Dokler nekega jutra ne začnejo žvižgati krogle. Dobesedno.

Izkaže se, da je Spencer “pozabil” omeniti, da je bil nekoč mednarodni vohun. Njej se svet obrne na glavo. Odločena je, da bo odkrila, katere skrivnosti ji je mož še zamolčal, medtem pa se mora izogibati kroglam, vzdrževati dobre sosedske odnose in se ne zameriti moževim sorodnikom.

Kdo bi si mislil, da je življenje v predmestju lahko tako naporno!

V glavnih vlogah igrata Ashton Kutcher in Katherine Heigl, film pa je po scenariju Boba DeRose in T.M. Griffina režiral Robert Luketic. MORILCI je zabavna in nepredvidljiva akcijska komedija o ljubezni, zakonu in nabitih pištolah.

Katherine Heigl (Jen Kornfeldt) se je hitro povzpela na hollywoodski igralski Olimp. Zaslovela je z uspešnico Napumpana. Sledili sta ji prav tako uspešni komediji Vedno priča, nikoli nevesta in Grda resnica. Pred tem je posnela komedijo Prevaranta na olimpijadi, grozljivko Valentinovo, King Of The Hill Stevna Soderbergha, Oblegani 2 s Stevnom Segalom, Stand-Ins in That Night. Njena prva vloga je bila v Moj oče heroj z Gerardom Depardieujem. Heiglova pa se je gledalcem najprej približala z vlogo dr. Isobel v Talentih v belem, za katero je prejela nominacijo za emmyja. Med drugim je igrala v Roswellu, Love Comes Softly, TBS, Evil Never Dies in Love’s Enduring Promise. Leta 2007 je s svojo mamo in menedžerko Nancy Heigl ustanovila produkcijsko hišo Abishag Productions. Njena najnovejša projekta sta drama Life As We Know It Grega Berlantija in One For The Money.

Ashton Kutcher (Spencer Aimes) je eden izmed najbolj nadarjenih hollywoodskih igralcev. Nastopal je tako na velikem platnu kot na televiziji. S partnerjem Jasonom Goldbergom sta leta 2000 ustanovila produkcijsko hišo Katalyst in pod njenim okriljem posnela Učinek metulja, Ugani, kdo pride na večerjo in Spread.

Kutcher je zaslovel z likom Michaela Kelsa v priljubljeni humoristični seriji Nora sedemdeseta, ki pripoveduje o skupini najstniških prijateljev v 70-ih letih prejšnjega stoletja. Je soavtor, producent in voditelj MTV-je oddaje Punk’d, v kateri vleče za nos slavne osebnosti. V njegovi filmografiji so med drugim Valentinovo, Varuh, Dokler naju jackpot ne loči, Teksaški rangerji, Stari, kje je moj avto, Rop stoletja, Prva ljubezen, Več kot ljubezen, Šefova hčerka in Pravkar poročena. Odraščal je v Homesteadu, Iowi, mestu s stotimi prebivalci. S starši, starejšo sestro in bratom dvojčkom je živel na kmetiji. Da bi si plačal šolanje za inženirja biokemije na iowski univerzi, je delal kot pometač v bližnji tovarni. Ko ga je odkril lovec na talente, se je preselil v New York in se posvetil igralski karieri.

ROBERT LUKETIC (režiser) se je rodil v Sydneyju. Prvo filmsko nagrado je dobil že pri petnajstih letih. Zmagal je na filmskem festivalu ATOM v Paddingtonu. Leta 1994 so ga sprejeli na Victorian College of Arts School of Film and Television, eno najprestižnejših avstralskih filmskih šol, na kateri sta med drugim diplomirala Gillian Armstrong in Geoffrey Wright. Že po prvem letu je za študij dobil dva sponzorja. Leta 1996 je dobil nagrado Sklada kraljice Elizabete II. za izjemen filmski dosežek za kratki film Titsiana Booberini. Zanj je napisal scenarij in ga režiral. Filmček je kmalu postal uspešnica na številnih mednarodnih festivalih, kot so Sundance, Telluride, Aspen in Santa Barbara.

Leta 2001 je posnel uspešnico Blondinka s Harvarda, ki je samo doma prislužila blizu 100 milijonov dolarjev. Bil je tudi nominiran za dva zlata globusa. Nato je režiral romantični komediji Osvoji ljubezen s Kate Bosworth, Nathanom Lanom in Joshem Duhamelom in Grda resnica s Katherine Heigl in Gerardom Butlerjem, dramo 21 – Razpad Las Vegasa in uspešnico Tašča, da te kap, v kateri sta zaigrali Jennifer Lopez in oskarjevka Jane Fonda.

Video in fotografije

1fotografije