Povzetek

Film se dogaja v sedanjosti. Glavna oseba PAVEL je kemik, ki je vrsto let delal v Izraelu. Tam je bil priča nekaj terorističnim napadom. Uspelo mu je celo onesposobiti bombo.

Po vrnitvi na Češko ga stari prijatelj prosi, da mu pomaga pri vodenju drona za snemanje komercialnih videov in oglasov. Delata za umetniške aktiviste, ki so kritični do vlade in politične ureditve, pa tudi za politika, ki kandidira za češkega predsednika.

Pavla delo z dronom veseli, a vse bolj se zaveda, da življenje okrog njega ne prinaša zadovoljstva in je polno kompromisov. Njegova SESTRA spi s poročenim DIREKTORJEM zato, da bi lahko vzdrževala svoje delovanje na področju človekovih pravic, njegov prijatelj nima nič proti, da delata za politika, ki je v 70. letih dvajsetega stoletja na montiranem političnem procesu poslal v zapor njegovega očeta. Lokalne levičarske umetnike bolj skrbijo profili na družabnih omrežjih in televizijski prenosi njihovih akcij kot usoda družbe. Medtem pa vse niti vlečejo velike ribe v ZDA, ki načrtujejo podpis novega nevarnega sporazuma o mednarodnem čezatlantskem trgovanju. PAVEL vidi, da je med ljudmi veliko napetosti in uporništva, a nihče ni zmožen neposredne akcije ali pogleda na celotno sliko.

Ko odnosi z bližnjimi prijatelji in sorodniki razpadejo, se Pavel nameni “storiti pravo stvar”. Gre naravnost na vrh, odloči se eliminirati, z njegovimi besedami, “Reinharda Heydricha” našega časa, izvesti atentat na Dicka Cheneya, spornega ameriškega politika in poslovneža ob njegovem bližajočem se obisku v Pragi. Kot nekdanjemu kemiku Pavlu ni pretežko izdelati domačega eksploziva in kot pilot si za nosilec izbere dron. Vprašanje je – ali mu lahko uspe?

Film ne opravičuje nasilja. Gre za sliko osebe, ki razmišlja na nenavadne načine. Z njegovimi rešitvami se ne moremo poistovetiti, a nekateri njegovi dvomi in misli se nas bi morali dotakniti. Gre za film, ki je poln absurdnega humorja, čudnih junakov in njihovih teorij. V njem je tudi veliko akcije. In nekaj upanja.

      

Video in fotografije

1videi 5fotografije