Povzetek

Film Maščevanje (»Aftermath«) režiserja Elliotta Lesterja (Blitz, Love is the Drug) pripoveduje zgodbo gradbenika Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger), ki se mu življenje obrne na glavo, ko v letalski nesreči zaradi napake kontrolorja letenja Jaka Bonanosa (Scoot McNairy) umreta njegova žena in noseča hčerka. Pri letalski družbi, s katero sta leteli, naleti na hladen in uraden sprejem. Roman je skrušen, brez odgovorov na svoja vprašanja, ostali so mu le spomini. Njegovo življenje v hipu izgubi smisel.

Ne more se sprijazniti z izgubo svojih bližnjih, zato zahteva zadoščenje in opravičilo. S kontrolorjem se hoče soočiti za vsako ceno, a tudi Jake se spoprijema z mnogimi težavami. Ostal je brez službe in žene, prevzeti mora drugo identiteto. Postane bleda senca samega sebe. Toda Roman ne popusti. Vse, kar hoče, je pogledati v oči kontrolorju, mu pokazati fotografijo svoje družine in zahtevati opravičilo.

Tragični razplet se zgodi 478 dni po nesreči, kar je prvotni naslov filma, ki temelji na resničnih dogodkih iz leta 2002, ko se je v Nemčiji rusko potniško letalo zaletelo v tovorno. Življenje je izgubilo 71 ljudi. Gre za film o žalosti, ki jo prinese izguba ljubljene osebe, o srdu in kesanju. “Rad bi mu pogledal v oči in mu pokazal fotografijo svoje družine. Rad bi, da se opraviči,” med drugim v trilerju izreče skrušeni Schwarzenegger.

ARNOLD SCHWARZENEGGER (Roman)

je znan kot prvak v bodybuildingu, hollywoodski akcijski junak, uspešen poslovnež, okoljevarstvenik, človekoljub, razprodan pisatelj in 38. guverner Kalifornije. Avstrijec se je po osvojitvi petih naslovov Mr. Universe in sedmih naslovov Mr. Olympia posvetil igranju, začenši s filmi Hercules In New York, Stay Hungry in Conan the Barbarian, ki so jim sledile uspešnice Terminator, Commando, Predator, Twins, Total Recall, True Lies, Eraser, Collateral Damage… Naslednje leto bo zaigral v akcijski avanturi Plačanci 4 (Sylvester Stallone, Jason Statham).

MAGGIE GRACE (Christina)

je najbolj znana po vlogi Shannon Rutheford v revolucionarni televizijski nadaljevanki »Lost« in Somrak sagi. V kinih smo jo pri nas videli v filmih Kot noč in dan, Megla, Hitro maščevanje in Ugrabljena 2. Sicer pa smo jo videli še v filmih The Experiment, The Jane Austen Book Club, Flying Lessons, Relative Insanity, Faster… Posnela je tudi TV filma Murder in Greenwich ter 12 Mile Road. Pojavila se je v epizodah Oliverja Beena, Reda in zakonitosti, Na kraju zločina: Miami, Pod lupo pravice in Lyon’s Den.

Video in fotografije

1videi 1fotografije