Povzetek

Po zgodbah o avtomobilski zračnici in semiš jakni je francoski režiser Quentin Dupieux, ki ga odlikuje specifičen smisel za humor, glavno vlogo v svojem novem filmu namenil velikanski mesarski muhi – in prisrčni človeški neumnosti.

Ko preprosta, ne ravno najbolj bistra prijatelja Jean-Gab in Manu v prtljažniku avtomobila najdeta orjaško muho, se odločita, da jo bosta udomačila in zdresirala. Prepričana sta namreč, da lahko z njo čez noč obogatita. Njuna ideja seveda naleti na mešane odzive med novimi – prav tako čudaškimi ali vsaj čudnimi – prijatelji in neznanci, ki jih srečata na svojem cestnem popotovanju.

»Moje delo bodo vedno prežemale iste obsedenosti, isti ‘podpis’, isti čut za humor. Od vsega začetka imam občutek, da orjem popolnoma samolastno ledino: razobličena realnost, skrajno izkrivljena medčloveška razmerja, nadrealistične upodobitve naše družbe, poglobljene in otročje fantazije … V novem filmu, ki se ledini popolnoma prilega, končno opuščam smrt za osredotočenje na življenje. Želim slaviti komično dvojico Grégoira Ludiga in Davida Marsaisa, za katero sem ga napisal, ob podajanju njune sokrivde in igrivosti z absolutno dobrohotnostjo. Film Mandibule je predvsem pristna in iskrena komedija o prijateljstvu. Zaradi navzočnosti orjaške muhe v osrčju zgodbe je tudi fantazijski film.« (Quentin Dupieux)

NAGRADE/FESTIVALI
Benetke 2020, Sitges 2020, LIFFe 2020, …

Video in fotografije

1videi 6fotografije