Povzetek

Film ni primeren za otroke in mladoletnike do 16. leta starosti. 

Kevin in Mia sta goljufa, neke vrste sodobna Bonnie & Clyde, ki zapeljujeta in ropata ženske, bogate, ločenke in vdove. Zaradi Kevinovega ogromnega seksualnega apetita in Miine bolestne ljubosumnosti se jima ponesreči rop bogate zapeljivke Eme. V prepričanju, da sta jo ubila, se odpeljeta globoko v oddaljeni gozd, kjer nameravata zakopati njeno truplo. Medtem, ko kopljeta jamo se Ema prebudi in zbeži, Kevin in Mia se odpravita v lov nanjo. Prične se igra mačke in miši, boj za življenje in smrt, a nič ni, kakor se na prvi pogled zdi.

O filmu
Jama je črna komedija, ki se prepleta z elementi kriminalke, sphagetti westerna in grozljivke – slasherja. Gre za koktejl filmskih žanrov, ki niso ravno značilni za slovenski film, a ravno zato primerni za slovenskega gledalca, ki želi v slovenskem filmu videti nekaj svežega in drugačnega. Inspiracija za ustvarjalce so bili predvsem filmi Quentina Tarantina, Roberta Rodrigueza, Sergia Leoneja in eksplotacijski ameriški žanrski filmi sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Osnovni namen filma je zabavati gledalca, njegova sporočilnost pa je zelo enostavna in povzeta po starem reku »Kdor drugemu jamo koplje sam vanjo pade«.

Produkcija
Jama je najnovejši film Dejana Baboska, režiserja uspešnice Preboj, ki si jo je v slovenskih kinematografih ogledalo skoraj 20.000 gledalcev. Zelo uspešen, pa je bil film tudi v tujini, saj je bil prodan za distribucijo na številna svetovna tržišča, ZDA, Kanada, Južna Koreja, Japonska, Velika Britanija, Kitajska, Vietnam, Latinska Amerika, Nemčija, Avstrija, Poljska, Tajvan in Skandinavske države, kar ga uvršča med najuspešnejše slovenske filme. Na 23. Festivalu slovenskega filma, pa je osvojil 2 nagradi, vesno za najboljši film po izboru občinstva in vesno za posebni dosežek.

Videospoti iz filma:

_______________________________________

         
_______________________________________

Režija: Dejan Babosek
Igrajo: Lea Cok, Marko Plantan, Darja Krhin
Scenarij: Dejan Babosek, Lea Cok, Marko Plantan
Produkcija: Dejan Babosek, Borut Berden
Koprodukcija: Teo Rižnar
Izvršna Produkcija: Danica Jovanović
Direktor fotografije: Gregor Kitek, ZFS
Kolorist: Erik Margan
Montaža: Dejan Babosek
Zvok: Borut Berden
Glasba: Gašper Muženič
Maska: Barbara Hren
Scenografija: Milan Hrast
Kostumografija: Izidor Krojač

Sponzorji premier:
  

Video in fotografije

1videi 10fotografije