Povzetek

Dolgočasna rutina od osmih do štirih s predvidljivimi vikend žuri. Pred vrati pa možnost poti v novi, razburljivejši svet! Jaaa, odločitev ni težka. A nič ni tako enostavno, kot se sprva zdi…

Izhod je sodobna satirična akcijsko komična drama, katere dogajanje je postavljeno v urbano Ljubljano. Glavni liki filma, Peter in Lara ter Sara in Andrej so tipični predstavniki mlade generacije, ki se težko spopada z vsakodnevnostjo. Andrejev bratranec, ki živi v tujini, jim predlaga, naj se odločijo za drugačno življenje v toplejšem podnebju. Sprejmejo mikavno povabilo, a ko želijo dvigniti podedovani denar, ki jim bi omogočil nov začetek, ugotovijo, da so spet potegnili krajši konec. Direktor banke, sicer družinski prijatelj, jih je s prevaro spravil ob denar.

Naivno se odločijo za radikalen korak, povračilni udarec z ropom banke, kar jih pahne v svet prevar, preprodajalca orožja, računalniškega hekerja in nenazadnje samega ropa, ki se prelevi v divje obsedeno stanje. Banko obkoli policija s specialci, junaki pa skupaj s talci ostanejo v njej. Pripravljeni na vse, začnejo intenzivno pogajalsko akcijo s policijo, ki se sprevrže v medijski cirkus in politično satiro.

ALJOŠA KOVAČIČ (Peter Volk)

se je slovenski javnosti najbolj vtisnil v spomin leta 2003, ko je ob Petru Musevskemu odigral glavno vlogo v večkrat nagrajenih Rezervnih delih režiserja Damjana Kozoleta. Skozi svojo 11 let trajajočo profesionalno kariero je nastopil v mnogih slovenskih celovečernih filmih (Slovenka, Za vedno, Akviziter, Jasnovidka, Izhod…), ki so bili prikazani v (predvsem tekmovalnih) sekcijah na skoraj vseh največjih filmskih festivalih po svetu. Poleg igralskega talenta je tudi odličen glasbenik (skladatelj, pevec in kitarist).

KATARINA JURKOVIČ (Lara)

je zelo prepoznaven obraz tako iz manekenskega sveta kot iz malih ekranov. Osvojila je številne lepotne lovorike, od miss fotogeničnost na miss Universe do miss fotogeničnosti, miss revije Ona in prva spremljevalka miss Slovenije. Kot manekenka in model je predstavljala priznane blagovne znamke tako v Sloveniji kot v tujini, nastopala na svetovnih sejmih mode, posnela množico televizijskih oglasov in je obraz mnogih blagovnih znamk. Že vrsto let je tudi voditeljica glasbenih oddaj (najprej na TV3, nato GolicaTV).

GEA ERJAVEC (Sara)

je plesalka, koreografinja in performerka, ki že od tretjega leta dalje diha s plesom. Najpogosteje sodeluje v mednarodnih projektih Plesnega foruma Celje in v projektih Gibalnega Teatra Pozitiv. V zadnjih letih se aktivno ukvarja tudi z manekenstvom, snemanjem TV spotov in krajših filmov ter oglasov, uspešno pa se preizkuša tudi kot scenaristka in voditeljica raznih prireditev, pogosto organizira dogodke ter koreografira nastope in performance-e. Je tudi znana performerka ognjenih showov in ena redkih ognjenih plesalk, ki bruha ogenj. Trenutno je študentka na Akademiji za ples Ljubljana.

SIMON PRIBAC (Andrej)

je slovenski igralec, ki je bil v preteklosti širši javnosti predvsem znan kot MC Flasher, prepoznaven zaščitni glas in umetniški vodja izolske Ambasade Gavioli, ki je v sodelovanju z največjimi imeni svetovne elektronske glasbene scene med drugim nastopal na španski Ibizi, Kanadi, Nemčiji, Avstriji, Italiji. Je ustanovitelj mednarodne organizacije in festivala Final Flash , eden od soorganizatorjev največjega latinskega festivala v Kanadi Salsa on St. Clair. Trenutno živi v Torontu, kjer se ukvarja s projekti na področju marketinga in komunikacij, večkrat pa ga lahko slišimo tudi na Radiu Glas kanadskih Slovencev.

YURI BRADAC (detektiv Cojz)

je eden izmed redkih Slovencev z vidnejšimi vlogami v Hollywoodu, svojo največjo prepoznavnost doslej pa je gotovo doživel kot glavni igralec v glasbenem videospotu Bad Romance razvpite zvezdnice Lady Gaga. Dolga leta mednarodno uspešen maneken in model, obraz številnih blagovnih znamk, se je kasneje preusmeril v igralsko kariero, kar ga je pripeljalo v L.A., kjer še vedno živi in ustvarja. Doslej je posnel dva ameriška celovečerna filma, igral je v TV seriji in v šestih kratkih filmih različnih žanrov. Za svoje dosežke je lani v Banja Luki prejel še oskarja popularnosti za najuspešnejšo osebnost na področju bivše Jugoslavije, ki je uspela zunaj meja nekdanje skupne domovine.

LUDVIK BAGARI (inšpektor Hočevar)

je diplomirani slovenski igralec, ki je sodeloval že v skoraj 20 slovenskih filmih, v katerih je pustil močan pečat. Leta 1992 je prejel nagrado za igralca leta. Leta 2005 je sproduciral celovečerni film Norega se metek ogne režiserja Mitje Novljana.

JERNEJ KUNTNER (direktor banke)

je gledališki, televizijski in filmski igralec ter stand up komik. Že trinajst let posoja svoj glas tudi različnim animiranim junakom, poleg tega pa je odigral že preko 80 vlog v različnih radijskih igrah. Največjo medijsko prepoznavnost pa so mu gotovo prinesli nastopi v televizijskih nadaljevankah: Pravi biznis, Šou bo šel, TV Dober dan in Pod eno streho. Še vedno aktivno nastopa v gledaliških komedijah, filmih, zadnja leta pa še posebej uživa v ustvarjanju predstav za otroke in v sinhronizacijah risank, kjer je tudi režiser sinhroniziranja.

DRAGAN BJELOGRLIĆ (bratranec Aleksander)

je priznani srbski igralec, producent in režiser, ki je že s svojimi 14 leti v takratni Jugoslaviji dosegel ogromno prepoznavnost z debitantsko vlogo v filmu Boško Buha. Doslej je odigral odlične vloge v skoraj štiridesetih filmih, več kot dvajsetih televizijskih nadaljevankah in dramah ter enajstih gledaliških predstavah. Za svoje delo je osvojil mnoge največje nagrade na področju Balkana. V devetdesetih letih je skupaj z bratom Goranom ustanovil produkcijsko hišo. Zadnja leta se posveča režiji širšega projekta Montevideo. Iz tega sklopa je tudi film Montevideo, God Bless You iz leta 2010, ki je zmagal na mednarodnem festivalu v Moskvi, prejel mnoge druge nagrade in bil izbran za srbskega kandidata za tujejezičnega oskarja.

DEJAN BABOSEK (režiser, soscenarist)

Rojen 6.2.1976 na Ptuju. Po končani gimnaziji študiral zgodovino in teologijo, nato še slovenski jezik in književnost, a ga je po obisku filmskega workshopa želja po študiju dokončno minila. Svojo kreativo je usmeril v produkcijo in režijo glasbenih videospotov, ki jih je realiziral preko 150 – za različne domače glasbene ustvarjalce, kot so Tinkara Kovač, Trkaj, Leeloojamais, Make up 2, Anika Horvat, Skalp, Anže Palka, Polona Furlan, Maria Masle… Kot asistent režije in montažer je sodeloval pri več dokumentarnih in promocijskih filmih. Plod dolgoletnega ustvarjanja in mladostniških sanj je celovečerni igrani prvenec film Izhod. Trenutno se ukvarja še s postprodukcijo drugega celovečernega filma Ksana.

Video in fotografije

1videi 1fotografije