Povzetek

Boris Zupančič je, kot rečemo, običajen človek. A nekega dne po večerji, ko bere v svoji sobi, nekdo skozi okno strelja nanj. Pride policija, začne se preiskava pod vodstvom kriminalista Andreja. Izkaže se, da Boris nima nobenih sovražnikov in ni v sporu z nikomer. Ni nobenih osumljencev – Boris zdi se popolnoma nezanimiv človek za odstrel. Zdi se, da je šlo za nekakšno naključje, zato policija čez čas preiskavo ustavi. A Boris se s tem ne more sprijazniti, dvom ga črviči in začne raziskovati sam. Pri iskanju potencialnih storilcev pa se pred nami odvije tragikomedija človeka, ki odkrije, da ga sovraži več ljudi, kot si je lahko predstavljal in da so njegove predstave o lastnem življenju le iluzija.

Film je na festivalu FSF prejel vesno za najboljšo režijo, najboljšo glavno in stransko moško vlogo, vesno za najboljšo izvirno glasbo ter nagrado za najboljšega debitanta.

igralci & ekipa
Boris – Radoš Bolčina
Alenka – Mirel Knez
Inšpektor – Dejan Spasić
Rudi – Renato Jenček
Majda – Mojca Partljič
Soimenjak – Saša Tabaković

nastopajo še
Janez Škof, Davor Janjić, Barbara Vidovič, Nebojša Pop Tasić, Veronika Drolc, Tina Potočnik Vrhovnik, Luka Martin Škof, Kristijan Guček …

produkcija December
koproducent RTV Slovenija
finančna podpora SFC, Creative Europe/Media, RE-ACT

Video in fotografije

1videi 5fotografije