Povzetek

Film je nastal po romanu nemškega pisatelja Ericha Kästnerja z naslovom Fabian – Pripoved o moralistu (leta 1931). Z močno humanistično držo in (ponekod pikrim) humorjem še danes – več kot stoletje po svojem izzidu – na svojstven način, brez žugajoče dvignjenega prsta, vzgaja otroke in odrasle.

Film se odvija v Berlinu, v zgodnjih 30. letih prejšnjega stoletja. V času divjih umetniških zamisli, družbenega razkroja in počasnega vzpona nacizma Jakob Fabian podnevi dela kot pisec oglasov, ponoči pa raziskuje temačnejše kotičke Berlina in se zaljubi v Cornelijo. Ko začne njena kariera cveteti, možnosti za njegovo prihodnost upadajo. Dominik Graf pravi, da roman dolgo ni bil med priljubljenim čtivom nemškega bralstva, saj so ga imeli za nespodobnega, danes pa je po njegovem spet aktualen, saj je politično vzdušje vse bolj nestabilno.

FESTIVALI / NAGRADE
V tekmovalnem programu berlinskega filmskega festivala 2021, Rotterdam, nagrada lola Nemške filmske akademije za najboljšo kamero, najboljšo montažo in srebrna nagrada v kategoriji najboljši film,…

   

Video in fotografije

1videi 7fotografije