Povzetek

Božiček – MATEJ RECER

Nikolaj – MAŠA DERGANC

Albina – ASJA KAHRIAMOVIČ

Rufus – GAŠPER JARNI

Mama – VESNA PERNARČIČ

Božiček 2 – ANDREJ MURENC

Palček Hubert – IZTOK LUZAR

Prevzeti delo Božička! Kako velika naloga za majhnega fanta! Mu bo uspelo? Božična pravljica, v katero vodi 24 čarobnih vrat.

ZGODBA

V drugem delu zgodbe o mali siroti z velikim srcem, izbrani za naslednika dobrega moža, mora zdaj že sedemletni Nikolaj samostojno prevzeti delo gospoda Božička. Upokojeni gospod Božiček pa se bo z gospo Božičkovo odpravil na zaslužene počitnice. Toda Nikolaj ni prepričan, da zmore takšno veliko delo, saj je božič že pred vrati in čaka ga izdelava ogromnega števila igrač. Nikolaj se vedno bolj čudno vede in povzdiguje glas nad škrati, pomočniki v delavnici. Na pomoč je treba poklicati vse upokojene Božičke tega sveta.

Družno ugotovijo, da je Nikolaja napadla bolezen, imenovana odraslitis: dobijo jo otroci, ki želijo prehitro odrasti. Nikolajev predhodnik, gospod Božiček, mu pomaga najti pot do ozdravitve. Nikolaj bo moral skozi številna čarobna vrata, medtem pa bo stari Božiček, ki je začasno prevzel njegovo delo, vnesel svoj red z igračami in zanemaril dolg seznam otroških želja. A kot na koncu vsake božične pravljice bo zasijala čarobna snežinka – in vse bo tako, kot mora biti.

LUC VINCIGUERRA (režiser, scenarist)

Božičkov vajenec in čarobna snežinka je nadaljevanje celovečernega prvenca Luce Vinciguerre. Pred tem je režiral animirane serije za televizijo in bil zanje večkrat nagrajen. Ustvarjal je tudi kot animator in scenarist.

Filmografija

1996 Léo et Popi (TV-serija)

2003 Martín Matin (TV-serija)

2006 L’Apprenti Père Noël (TV-serija)

2006 Zombie Hôtel (TV-serija)

2009 Gawayn (TV-serija)

2010 L’apprenti Père Noël (Božičkov vajenec)

Video in fotografije

1videi 1fotografije