Povzetek

Mlad Američan Casey, ki z nahrbtnikom potuje po Nemčiji, se zaljubi v rojakinjo Juliette, ki prav tako odkriva Evropo. Zaradi slabega počutja jo odpeljejo v bolnišnico, kjer odkrijejo, da je hudo bolna. Da bi Casey plačal drago zdravljenje in rešil svoji ljubljeni življenje, mora okrasti nemškega gangsterja Hagna.

Caseyjev načrt se izjalovi in Hagen ga ujame. Kljub vsemu mu uspe pobegniti. Z ukradenim avtomobilom se poda na divjo vožnjo po avtocesti in s preganjalci za petami skuša rešiti Jueliette pred boleznijo in Hagnovimi plačanci.

V Avtocesti smrti igrata trenutno najbolj zaželena mlada igralca: Nick Hoult in Felicity Jones. V napet akcijski film je vtkana sodobna ljubezenska zgodba, ki se odvija na nemški avtocesti. Film je režiral Eran Creevy, v vrtoglavih vožnjah pa blesti nihče drug kot Ben Collins, skrivnostni Stig iz oddaje Top Gear in voznik avtomobila Jamesa Bonda v filmih Kvantum sočutja in Casino Royale ter Eve Moneypenny v filmu Skyfall.

NICHOLAS HOULT (Casey)

je lansko leto zaključil snemanje filma v priljubljeni franšizi Možje X: Apokalipsa. Nicholas se je pri dvanajstih letih učil igre v gledališki šoli Sylvie Young v Londonu. Vse o fantu je bila njegova prva glavna vloga v celovečercu, pred tem pa je bilo že kar nekaj televizijskih, filmskih in gledaliških vlog. Svojo kariero je začel pri osmih letih z vlogo Bobbyja v filmu Intimate Relations. Poznam ga še iz vlog v filmih Možje X, filmu Warm Bodies, Clash of the Titans in A Single Man. Najbolj je morebiti znan po vlogi v uspešni angleški nanizanki Skins.

ANTHONY HOPKINS (Hagen Kahl)

je za glavno vlogo v srhljivki Ko jagenjčki obmolknejo prejel oskarja, za katerega se je potegoval še s filmoma The Remains of the Day (dobil je bafto) in Nixon. V Amistadu se je potegoval za oskarja za stransko vlogo. Vlog iz »Jagenjčkov« je ponovil tudi v nadaljevanju Hannibal in v predzgodbi Rdeči zmaj. Na ameriški TV si je z vlogama v The Lindbergh Kidnapping Case in The Bunker, v katerem je igral Hitlerja, prislužil dva emmyja. Z igranjem je začel pri sedemnajstih in se po obveznem vojaškem urjenju posvetil karieri na gledaliških odrih, na katere se redno vrača. Na filmu je debitiral leta 1967 v drami The Lion In the Winter in se z vlogo Riharda Levjesrčnega potegoval za bafto.

BEN KINGSLEY (Geran)

je dobil pohvalne kritike za vlogo v Hiši peska in megle Vadima Perelmana, za katero je bil nominiran za oskarja. Leta 2000 je bil za stransko vlogo v Poslednjem ropu Jonathana Glazerja (ob njem sta zaigrala Ray Winstone in Ian McShane) nominiran za oskarja, nagrado filmskih kritikov (Broadcast Film Critics Award), nagrado Združenja filmskih kritikov (SAG) in zlati globus.

Kingsleyja so kritiki pohvalili tudi za vlogo Otta Franka v televizijskem filmu Roberta Dornhelma Ana Frank. Za vlogo je bil nagrajen z emmyjem in nagrado SAG, nominiran pa je bil tudi za zlati globus in nagrado Critics’ Choice. Leta 1982 je za vlogo v Gandhiju Richarda Attenborougha dobil oskarja za najboljšega igralca in nagradi BAFTA za najboljšega igralca in najboljšega novega igralca.

Med njegovimi filmi so še pretresljiva drama Stevena Spielberga Schindlerjev seznam (zanjo je bil nominiran za nagradi London Evening Standard in BAFTA), Bugsy (nominacija za oskarja za stransko vlogo), Zmagoslavje ljubezni Bernarda Bertoluccija, Bobby Fisher Stevena Zaillana, Pascali’s Island Jamesa Deardena, Testimony Tonyja Palmerja, Deklica in smrt Romana Polanskega, Dave Ivana Reitmana, v Umetni inteligenci Stevena Spielberga pa je bil pripovedovalec.

Nazadnje smo ga videli v Oliverju Twistu Romana Polanskega, Zvoku grmenja Petra Hyama, ob Annette Bening v Gospe Harris Phylis Nagy in Srečnežu Slevinu Paula McGuigana.

Video in fotografije

1videi 1fotografije