Spakirajte potovalke: na morje nas pelje domači road movie, ki ga poganja ljubezen do filma

V kinematografe prihaja GEPACK – celovečerni prvenec Žige Kukoviča, uveljavljenega ustvarjalca vsebin za družbena omrežja, ki zadnja leta prodira tudi v filmski svet. Gre za gverilski projekt, ki ga je v lastni režiji in ob popolni svobodi ustvarjanja posnel skupaj z ekipo mladih in zagnanih umetnikov. Cesta, očetov avto, štirje prijatelji in slepi potnik so elementi, ki jih v filmu prepleta Kukovič, ob tem pa spretno krmari med zabavnimi in napetimi prizori, ki bodo občinstvo nedvomno prikovali na sedeže. Pot po kinodvoranah domači ‘road movie’ pričenja s serijo premier, pri čemer je prva projekcija že razprodana. Tako so v predprodaji na voljo tudi vstopnice za redne predstave od 25. januarja dalje, do takrat pa za ogrevanje priporočamo –> ogled napovednika.

Navdih za film Gepack je bila resnična pot na morje, ki se je zgodila režiserju Žigi Kukoviču in glavnemu igralcu Robertu Kladniku. Tako Kukovič kot Kladnik sta sicer prepoznavna in prodorna slovenska ustvarjalca na družbenih omrežjih, ki sta skozi komične vsebine na svojih kanalih na YouTubu in TikToku nasmejala na stotisoče uporabnikov in si prislužila več milijonov všečkov.

Skupaj z ekipo sta nato pričela s snemanjem kratkih igranih filmov, ki so hitro poželi uspehe. Na filmskem maratonu MUVIT/6×60 so namreč dvakrat zapored osvojili nagrado Zlati Muvit, prvič leta 2022 in nato ponovno leta 2023, ko so domov odnesli tudi nagrado občinstva.

Ko so skušali uresničiti idejo o celovečernem filmu, so bili soočeni s številnimi neuspelimi poskusi pridobitve zunanjega financiranja in pomoči ustaljenih produkcijskih kanalov. Zato so se septembra 2022 podali v gverilsko produkcijo brez proračuna, nevedoč, ali jo bodo dejansko kdaj zaključili.

»Nikoli nismo vedeli, ali bomo film sploh posneli do konca, kaj šele, če ga bo kdo videl. Skočili smo na glavo v neznano, naše duše pa so se zabavale ob popolni svobodi ustvarjanja,« pove Kukovič, ki filma ni le režiral, temveč se podpisuje tudi pod scenarij in montažo.

Film je nastajal leto dni, sedaj pa je napočil čas, da zavzame kinodvorane širom države: »Še sanjati si nisem upal o velikem platnu. Danes mi srce pleše v globoki hvaležnosti, da bo delo vseh umetnikov na tem projektu videno po celi Sloveniji. Rezultat pove nekaj o pripravljenosti nas mladih in o kakovosti izdelka, katerega primarno in pravzaprav edino gorivo, je bila ljubezen do filma.«

Ta ljubezen je poganjala tudi igralsko zasedbo, med katero najdemo mlada igralca Maksa Dakskoblerja in Tineta Ugrina iz priljubljene VOYO serije Gospod profesor, v manjši stranski vlogi pa preseneti celo Matjaž Javšnik, ki je prevzel še vlogo koproducenta.

ZGODBA FILMA GEPACK:V vznemirljivi pustolovščini se običajna pot na morje štirih prijateljev obrne na glavo, ko ugotovijo, da jih spremlja slepi potnik. Razkrije se nevarna mreža prevar, nepričakovanih zavezništev, junaki pa so postavljeni pred odločitve, ki bodo preizkusile njihovo prijateljstvo in zvestobo.

Kakšen bo razplet zgodbe, bomo na rednih sporedih naših kinematografov izvedeli 25. JANUARJA.

PREMIERNE PROJEKCIJE Z OBISKOM EKIPE:

IGRALSKA ZASEDBA: Maks Dakskobler, Pia Skvarča, Tine Ugrin, Robert Kladnik, Jan Gerl Korenč, Matjaž Javšnik, Žiga Čamernik, Miha Možina, Neven Paleček Papageno
REŽIJA/SCENARIJ: Žiga Kukovič
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Matic Gabriel
MONTAŽA: Žiga Kukovič
GLASBA: Leon Firšt in Tim Žibrat
PRODUCENTI: Žiga Kukovič, Robert Kladnik, Matic Gabriel
KOPRODUCENTI: Matjaž Javšnik, Nik Gradišnik, Tim Žibrat

Povezava do napovednika: –>GEPACK

Povezava do foto materialov: –>GEPACK PRESS KIT

Ostale povezave:Spletna stran | TikTok  | Instagram | Facebook

Zadnje novice

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja