Zadnji dan v letu 2023 se lahko zaključi s silvestrskimi kino projekcijami. V Ljubljani bo možno videti 3 filme za 3 različne okuse; sinhroniziran družinski animiran film Roza in Kamena škratinja, najnovejši film Wima Wendersa Popolni dnevi in novo umetnino Quentina Dupieuxa z naslovom Daaaaaali!.

15:00 | ROZA IN KAMENA ŠKRATNIJA
sinhroniziran animiran film, 5+ / KINODVOR
Slikovita in topla pripoved o prijateljstvu, pogumu, zvestobi in drugačnosti je iskriva in napeta filmska pustolovščina, kjer ne mine dan, brez da bi se junaki posladkali z borovničevo pito.


17:30 | POPOLNI DNEVI (“Perfect Days”)
režija: Wim Wenders / KINODVOR
Hirayama se zdi povsem zadovoljen s preprostim življenjem čistilca stranišč v Tokiu. V prostem času rad posluša kasete, fotografira drevesa in bere. Niz nepričakovanih srečanj pa postopoma razkrije več o njegovi preteklosti … Wim Wenders se vrača z ganljivim, poetičnim razmislekom o iskanju lepote v vsakdanjih trenutkih. Nagrada za najboljšega igralca v Cannesu.


20:00 | DAAAAAALI!
režija: Quentin Dupieux / CANKARJEV DOM
Absurden pogled na lik Salvadorja Dalija v filmu, ki privzame podobno nadrealistično obliko, kot jo poznamo iz Dalijevih slikarskih del.
Mlade novinarke Judith še nikoli ni dajala večja trema. Pred njo je kolosalen izziv: opraviti mora intervju z velikim Salvadorjem Dalijem. Ko se umetnik prikaže na dogovorjenem mestu, se izkaže, da je v resnici še bolj grandiozen, kot so ji povedali.

Vstopnice za silvestrski projekciji (film + kozarec penine) so v prodaji! Pri Rozi in Kameni škratinji postrežena otroška penina.

Zadnje novice

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja