V četrtek prihaja v naša kina nov film Nejca Gazvode VZORNIK. Eno od glavnih vlog je odigral morda bodoča igralska zvezda France Mandić.

Ali se po koronski krizi še lahko vrnemo v prejšnje čase oziroma kako živeti v resničnosti popolnoma novih pravil. Tema novega filma Vzornik, kjer blesti sin Pie Zemljič in Marka Mandića. Vedno bolj suvereno se namreč uveljavlja v paradni družinski panogi, ki je igralstvo. France Mandić je prvič zaigral v glavni vlogi celovečernega filma. Drama z naslovom Vzornik prihaja v kinematografe 30. novembra, gre pa za zelo pretresljivo, celo absurdno pripoved mame in sina. Soigralca Franceta v filmu sta Jure Henigman in Mojca Funkl.

Foto: Katja Kodba

Kratka vsebina filma Vzornik
Maja (45) in njen sin Jan (14) sta se nedavno preselila v majhno neimenovano mesto v Sloveniji. Maja se je zaposlila v bližnji osnovni šoli, kamor v zadnji, deveti razred hodi tudi Jan. Po koronskem zaprtju osnovnih šol se dijaki končno spet vrnejo v razrede, kar tako za Jana kot tudi za Majo pomeni nov izziv. Jan namreč prvič v živo spozna svoje sošolce, ki jih je prej spremljal le preko Zoom-a. Spozna tudi sošolca Jakoba, ki je poskušal storiti samomor. Maja je kot psihologinja odgovorna za Jakobovo zdravljenje, a se ji pri tem kmalu pridruži še mlada psihologinja Neja. Jan se medtem dodobra spozna s skupino nasilnih sošolcev, ki mu kmalu nadenejo vzdevek ‘’sonček’’. Jan najde oporo pri skrivnostnemu moškemu Janu, ki ga pripravi na soočenje z lastnimi strahovi. Medtem se Maja zaradi pritiskov okolice vedno bolj zateka k alkoholu.

Zadnje novice

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja