November v naša kina prinaša odlične filmske poslastice, med njimi zadnji film Woodyja Allena, najnovejši film Dragana Bjelogrlića, premiero režiserja Nejca Gazvode, za začetek pa grozljivko leta. Naj bo november prijeten in poln filmskih zgodb!

NOVEMBRA 2023 V KINIH:
09.11. – GOVORI Z MANO (“Talk to Me”)
16.11. – VARUHI FORMULE (“Guardians of teh Formula”)
23.11. – SREČNO NAKLJUČJE (“Coup de chance”)
30.11. – VZORNIK (“Role Model”)

Naslednji teden prihaja avstralski šoker GOVORI Z MANO (“Talk to Me”), remiks Zlobnega mrtveca, Izganjalca hudiča in Tanke linije smrti. ‘Govori z mano,’ je fraza, ki se izreče na spiritistični seansi – in onostranstvo spregovori. Mia (Sophie Wilde), osamljena najstnica, ki skuša preživeti svoje travme, očetovo depresijo in materino smrt (overdose), se s prijateljem in prijateljico udeleži takšne spiritistične seanse, na kateri lahko udeleženci pustijo, da jih – s pomočjo balzamirane počečkane porcelanske roke – obsede demon, a se ga morajo potem v minuti in pol znebiti, sicer bo ostal in se jih polastil.

Govori z mano – od 9. novembra

Film, posnet po resnični zgodbi, režiserja in igralca Dragana Bjelogrlića VARUHI FORMULE govori o nesreči leta 1958 v Vinči, zaradi katere bi lahko izgubilo življenje šest raziskovalcev. Slovenski del filma je bil posnet v jedrskem reaktorju Instituta Jožef Stefan v Ljubljani in v Škofji Loki. Vidno vlogo agenta UDBE je odigral slovenski igralec Jurij Drevenšek.

Varuhi formule – od 16. novembra

Woody Allen se z zadnjim filmov SREČNO NAKLJUČJE poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Srečno naključje – od 23. novembra

Tretji celovečerni film Nejca Gazvode VZORNIK je prejel nagradi na Festivalu slovenskega filma FSF Portorož 2023, in sicer vesno za najboljšo stransko žensko vlogo (Vesna Pernarčič) in vesno za najboljšo kostumografijo (Katarina Šavs).

Vzornik – od 30. novembra

Zadnje novice

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja