Britanski režiser indijskega porekla Asif Kapadia se je v svojem zadnjem dokumentarnem filmu lotil ene najbolj kontroverznih oseb v svetu nogometa… Diegu Armandu Maradoni. Film argentinskega boga nogometa ne prikazuje le kot velemojstra nogometa, ampak ga skuša obrati do kosti.

DIEGO MARADONA – v kinu od 18. julija 2019

Dokumentarni film DIEGO MARADONA je narejen iz več kot 500 ur doslej še nevidenih posnetkov, osredotočen na kariero slavnega nogometaša. 5. julija 1984 je Diego prispel v Neapelj za takrat rekordni honorar in sedem let vladal »v peklu«. Najbolj slavni svetovni nogometni genij in najbolj nefunkcionalno mesto v Evropi sta se odlično ujemala! V mestu, kjer bi hudič potreboval telesne stražarje, je Maradona postal večji od samega Boga. To je divja in nepozabna zgodba o božanskem talentu, slavi, obupu, izdaji, korupciji in odrešitvi.

Velemojster dokumentarnega filma in z oskarjem nagrajeni Asif Kapadia se je po Senni in Amy lotil legendarnega velemojstra nogometa, argentinskega zvezdnika Diega Maradone, ki marsikje še danes uživa status božanstva. Dokumentarec je po večini naletel na pozitivne kritike, očitki letijo zgolj na dejstvo, da režiser Maradone osebnostno čisto zares ne sleče do golega, čeravno se ne izogne temam kot so zloraba kokaina, povezava z mafijskim podzemljem Neaplja (Gomora) in družinske težave.

Zadnje novice