Oktobra prihaja v kina družinska komedija BINTI! režiserke Frederike Migom.

ZGODBA
12-letna Binti se je rodila v Kongu, vendar živi s 40-letnim očetom Jovialom v Belgiji že od zgodnjih let. Kljub temu, da nima nobenih pravnih dokumentov želi živeti povsem normalno življenje in sanja, da postane slavna vlogerka… kot njeni idoli.

11-letni Elias vodi svoj klub »save-the-okapi« brez pomoči očeta, ki se po razvezi z ženo Christine preselil v Brazilijo. Ko njun nadležni sosed povabi Christine na romantično potovanje v Pariz, razburjen in jezen Elias zbeži v svojo hišico na drevesu. Istočasno policija obišče dom Binti in Joviala, pri čemer oba pobegneta, Binti pa se skrije pri Eliasu.

Ko se njuna starša kmalu zatem srečata Binti najde hitro in popolno rešitev za vse njene težave. Če ji bo uspelo združiti svojega očeta in Eliasovo mamo, se lahko celo poročita, s tem pa z očetom ostaneta v Belgiji. Binti se tako pridruži Eliasovemu klubu okapi in medtem, ko skupaj organizirata veliko dobrodelno akcijo, začne skrivaj načrtovati, kako se bo Christine zaljubila v Joviala. Dokler Elias ne ugotovi, kaj Binti resnično namerava…

Teme filma:
– vpliv (družabnih) medijev, spleta
– državljanstvo
– družina
– upravljanje konfliktov
– migracije, večkulturna družba
– prijateljstvo in ljubezen
– samozavest
– narava in okolje

Zadnje novice