Povzetek

2008, glasbeni dokumentarec, 122 minut * Martin Scorsese
Igrajo: Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ron Wood, Christina Aguilera, Jack White

4. aprila so z oskarjem nagrajeni režiser in člani ene najbolj znanih in priljubljenih rock’n’roll skupin na svetu združili svoje ustvarjalne moči in filmskemu občinstvu širom sveta predstavili izjemen glasbeni dogodek, imenovan Shine A Light.

Scorsesejev dokumentarec oboževalcem rock n’ rolla in zlasti skupine Rolling Stone pokaže podobo glasbenikov, kakršne doslej bržkone še niso videli. Posneli so ga jeseni leta 2006 v razkošnem in priljubljenem gledališču Beacon v New Yorku. Martin Scorsese je v ta namen zbral ugledno ekipo filmarjev, ki so uspeli ujeti vso energijo legendarne skupine v njeni najčistejši obliki.

Zamisel o dokumentarcu se je porodila pevcu skupine Micku Jaggerju, ko je bil bend na sredini turneje “Bigger Bang”. Sprva naj bi v njem predstavili celotno turnejo in ob tem še njihov največji koncert dotlej. “Sprva sem imel v mislih filmani zapis o naši veliki turneji,” se spominja Jagger. “In ker smo pripravljali orjaški koncert na plaži v Riu de Janeiru, sem takoj pomislil, da takšnega koncerta, pravzaprav dogodka z milijonom poslušalcev na plaži še nismo imeli. Pripravili smo že predračun in okvirni načrt, kako bi vse to spravili na filmski trak.”

EAN koda: 3830027641125

Video in fotografije

1fotografije