Povzetek

© 2015, športna komična drama, 124 minut * Darko Bajić
Strahinja Blažić, Miloš Biković, Aleksandar Radojičić

Film je projekt producentske hiše Intermedia Network, ki se je podpisala tudi pod TV serijo in filmsko trilogijo Montevideo o udeležbi jugoslovanske nogometne reprezentance na prvem svetovnem prvenstvu v Urugvaju leta 1930. Postali bomo prvaki sveta je film, ki se osredotoča na zgodovino jugoslovanske košarke od leta 1947, ko je bil v Beogradu odigran prvi mestni derbi med Crveno zvezdo in Partizanom, do svetovnega prvenstva leta 1970, ko je jugoslovanska reprezentanca s kapetanom

Ivom Daneuom, odličnim Krešimirjem Čosićem in pod vodstvom znamenitega selektorja Aleksandra Nikolića v Ljubljani osvojila naslov svetovnih prvakov. Prav ključna tekma tega prvenstva med Jugoslavijo in ZDA je postavljena v ospredje filma.

V mednarodno pisani igralski zasedbi slovenske barve med drugimi zastopajo Jure Henigman v vlogi Iva Daneua, Katarina Čas, Toni Cahunek, Rok Kunaver, Boris Kerč, Jure Ivanušič, Jaša Jamnik, Aljoša Kovačič,… in kot poseben gost slavni ameriški igralec John Savage (Lovec na jelene, Lasje, Boter III)

DVD izide: 19. junij 2015
EAN koda: 3830054372313
16:9 * nad 13 let * 124 min * 1 SRB * 5.1 SLO * 1 SRB

Video in fotografije

1fotografije