Povzetek

© 2010 * komedija, 94 minut * Grant Heslov
George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges, Kevin Spacey,…

NI KOZ, NI SLAVE.

V tem komičnem pogledu na resnične dogodke, ki so (skoraj) preveč bizarni, da bi jim lahko verjeli, novinar odkrije strogo varovan oddelek ameriške vojske, ko spremlja nenavadnega vodjo specialcev na nalogo, ki presega meje zdravega razuma.
Reporter Bob Wilton (Ewan McGregor) išče pravo temo za svojo novo odmevno zgodbo in pri tem naleti na Lyna Cassadyja (George Clooney), skrivnostnega človeka, ki trdi, da je član eksperimentalne enote ameriške vojske. Če gre verjeti Cassadyju, Vojska Nove Zemlje spreminja ustaljene načine vojskovanja in zmagovanja. Četa z imenom »Bojevniški menihi« z doslej neznanimi telepatskimi sposobnostmi lahko in zmore brati sovražnikove misli, hodi skozi trdne stene in celo ubije kozo s tem, ko zgolj strmi v njo. Zdaj pa pogrešajo iznajditelja programa, Billa Djanga (Jeff Bridges), in Cassadyjeva naloga je, da ga najde.

Odbite štorije novega znanca v Bobu vzbudijo tolikšno zanimanje, da se mu odloči pridružiti. Ko ju sled za Djangom vodi v skrivni vadbeni tabor, ki ga vodi izobčeni telepat Larry Hooper (Kevin Spacey), se novinar globoko zaplete v zasebno vojno med možmi Djangove Vojske nove Zemlje in Hooperjevo zasebno milico nadvojakov. Da bi preživel, mora Bob prelisičiti sovražnika, za katerega ne bi nikoli verjel, da sploh obstaja.

EAN koda:3830054370210
DVD izide: 12. september 2011

Video in fotografije

1fotografije