Povzetek

09.06.2016 * romantična drama, 124 minut * Maiwenn
Vincent Cassel, Emmanuelle Bercot, Louis Garrel

Mlada odvetnica Tony po nesreči na smučanju okreva v rehabilitacijskem centru, povsem odvisna od zdravstvenega osebja. Pod vplivom sredstev proti bolečinam začne premišljevati o svojem uničujočem razmerju z zapeljivim Georgom. Misli ji odtavajo v različna časovna obdobja njune ljubezni, od strastnih začetkov, glamurozne poroke in prve nosečnosti, do težav z drogami, pomanjkanjem denarja in dvomov o resnični Georgovi predanosti njuni romanci. Toda težavno soočanje z resnico je šele začetek Tonyjinega celjenja ranjene duše, ki je iz opojnih omam brezmejne ljubezni padla v temačne sence skrbi, dvomov in izdaje.

Po hudi smučarski nezgodi se je odvetnica Tony (Emmanuelle Bercot) znašla v rehabilitacijskem centru. Odvisna od tuje pomoči in sredstev proti bolečinam, obuja spomine na burno zgodbo, ki jo je preživela z Georgiem (Vincent Cassel). Zakaj sta se ljubila? Kdo je v resnici moški, ki ga je oboževala? Kako je lahko podlegla tako dušeči in uničevalni strasti? Za Tony se začenja težavno postavljanje na noge, ki jo bo morda osvobodilo.

Po leta 2011 s cansko nagrado žirije ovenčanem policijskem trilerju Policija (Polisse), ki ga je režirala in obenem v njem tudi zaigrala, je Maïwenn lani spet zablestela na canskem festivalu – tokrat kot režiserka in koscenaristka filma Moj kralj (Mon roi). Moj kralj je film, ki je Maïwenn dolgo ležal na duši. Šele na pragu štiridesetih – rojena je bila l. 1976 – se je čutila dovolj zrelo za spopad s tako tematiko. Tudi življenje te igralke, režiserke in scenaristke bi bilo lahko snov za film. Že kot majhno punčko jo je mati, ne preveč uspešna igralka, vlačila po castingih in se hotela uresničiti skoznjo. Kot najstnica je imela Maïwenn razmerje s slavnim režiserjem Lucom Bessonom, se poročila z njim in rodila hčerko Shanno. Da ji ne bi kdo kaj očital, je zaigrala le v enem njegovem filmu: bila je diva Plavalaguna v Petem elementu – in to šele potem, ko je igralka, predvidena za to vlogo, odpovedala. Ko je on med snemanjem Petega elementa podlegel čarom Mille Jovovich, je padla v globoko depresijo, iz katere se je komaj izvlekla. Maïwenn vsekakor ve, kako je biti ljubljena, neljubljena, ljubosumna, zavržena. Tudi zaradi tega je film tako presunljiv.

Za vlogo Tony je Emmanuelle Bercot (skupaj z Rooney Mara) dobila nagrado za najboljšo žensko vlogo v Cannesu 2015. Kot Maïwenn je tudi ona vsestransko nadarjena: igralka, režiserka, scenaristka. Ko ji je Maïwenn ponudila sodelovanje v filmu Moj kralj, se je prestrašila, ko je videla, da gre za glavno vlogo, čeprav ji je bila Tony takoj zelo všeč. Še bolj se je prestrašila, ko je izvedela, da bo njen partner zvezdnik Vincent Cassel. Toda režiserka se ni zmotila: res sta prepričljiv filmski par in med njima nesporno je kemija. Tudi če sami niste doživeli tako skrajne strasti, pravi Emmanuelle, se boste prepoznali v tem filmu.

VINCENT CASSEL (Georgio Milevski)

francoski zvezdnik, je svetovno javnost nase opozoril z La Haine. Za vlogo v La Haine je bil nominiran za dva cezarja, za najboljšega igralca in najbolj obetavnega igralca. Uspeh je ponovil s Sur Mes Levres, ki mu je prinesla nominacijo za najboljšega igralca na evropskih filmskih nagradah. V okviru njegove produkcijske 120 FILMS je nastal celovečerec Kima Chapirona, Sheitan, v katerem je Cassel dopolnil igralsko zasedbo. Posnel je še filme Jefferson v Parizu, Ivana Orleanska, Škrlatne reke, Volčja bratovščina, Nepovratno, Oceanovih 12 in 13, Usodna prevara, Smrtne obljube, Mesrine: Public Enemy #1, Mesrine: Killer Instinct, The Monk, A Dangerous Method, Our Day Will Come, La Haine, Dobermann, Elizabeth, Shrek,…

Video in fotografije

1videi 1fotografije