Povzetek

© 2014 * drama, 110 minut * Alice Rohrwacher
Alba Rohrwacher, Monica Bellucci, Sam Louwyck

Čudesa, družinska pripoved z idiličnega podeželja na meji med Toskano in Umbrijo, je bil lanskoletni nominiranec za filmsko nagrado Lux 2014, ki jo vsako leto podeljuje Evropski parlament. Hkrati pa je film prejel veliko nagrado žirije na canskem filmskem festivalu.
V družini dvanajstletne Gelsomine vladajo posebna pravila. Deklica kljub mladosti bdi nad celotno družino, še posebej nad tremi mlajšimi sestrami. Oče Wolfgang si je vedno želel moškega dediča, a tudi Gelsomina ima močan značaj, predvsem pa izrazit dar za čebelarstvo. Nekega dne na deželo prispe televizijska oddaja z bogatimi nagradami v izboru za najbolj tradicionalno družino. Gelsomina hoče sodelovati na tekmovanju, očeta pa medtem bolj skrbijo novi evropski zakoni, ki bi družini utegnili preprečiti nadaljnjo proizvodnjo medu. Po koncu tega izjemnega poletja za Gelsomino in njeno družino ni nič več kot prej.

»Alice Rohrwacher, režiserka drame Nebeško telo iz leta 2011, se je veličastno vrnila v Cannes z iskreno zgodbo o čebelarski družini. Sladka in domiselna čudesa!«
– Peter Bradshew, The Guardian

DVD izide: 28. september 2015
EAN koda: 3830054372450
16:9 * nad 13 let * 110 min * 1 ITA * 5.1 SLO * 1 ITA

Video in fotografije

1videi 1fotografije