Povzetek

Kat Connors (Shailene Woodley) ima 17 let, ko njena mama Eve (Eva Green), popolna, lepa in skrivnostna ženska, izgine leta 1988. Ker je dolgo živela v okolju, v katerem je morala skrivati čustva, komaj občuti materino odsotnost in za njeno izginotje ne krivi neodločnega in omlednega očeta Brocka (Christopher Meloni). Zanjo je to skoraj olajšanje. Sčasoma pa se Kat začne zavedati, da ima materina odsotnost velik vpliv. Ko pride z univerze na nekajdnevni oddih domov, odkrije resnico o materinem odhodu in se spoprime z okoliščinami, ki so do tega privedle.

Shailene Woodley (Kat Connors) je najbolj znana po nagrajevani (v igri je bila tudi za zlati globus) vlogi v za oskarja nominiranem filmu Potomci, v katerem je igrala ob Georgeu Clooneyju. V filmu The Secret Life of the American Teenager je s svojo vlogo znova pritegnila številno občinstvo ter številne pohvale kritikov. Kariero je začela pri petih letih. Igrala je v oglasih, prvo televizijsko vlogo pa je dobila leta 1999 v filmu Replacing Dad. Igrala je tudi v filmih A Place Called Home in Felicity: An American Girl Adventure, v nanizankah Crossing Jordan, The O.C. in Jack & Bobby ter gostovala v Cold Case, My Name is Earl, CSI: NY in Close to Home. Uživa v naravi in njeni zaščiti, dela pa za mnoge dobrodelne organizacije, ki skrbijo za otroke.

Eva Green (Eve Connors) je svoj prvenec doživela v Bertoluccijevem filmu Sanjači. Rodila se je v Parizu in tri leta je prebila na šoli St. Paul preden se je vpisala v igralsko šolo Webber Douglas v Londonu. Po vrnitvi v Pariz je nastopila v dveh gledaliških vlogah: Jealousie en 3 fax Didiera Longa in Turcarcet Gerarda Deshartesa. Leta 2003 je nastopila v filmu Arsene Lupin režiserja Jean-Paula Saloma. Nato jo je Ridley Scott izbral za soigralko Orlandu Bloomu v Kingdom of Heaven. Sledili so bondijada Casino Royale, The Golden Compass, Dark Shadows, Franklyn, Perfect Sense, Nebeško kraljestvo.… Na TV zaslonih je igrala v nadaljevanki Camelot in nastopa v prihajajoči seriji Penny Dreadful.

Angela Bassett (dr. Thaler) je izredno cenjena igralka in tudi producentka TV in filmskih projektov. Bržkone je najbolj znana kot Tina Turner iz biografske drame What’s Love Got to Do with It (zlati globus, nagrada združenja NAACP in nominacija za oskarja), sicer pa je začela v gledališču (kjer je še vedno aktivna) in nato debitirala v Singletonovem Boyz ‘n the Hood in nato v Waiting to Exhale z Whitney Houston, v Strange Days Kathryn Bigelow, Vampire in Brooklyn, Supernova, Notorious, Jumping the Broom, Music of the Heart, Malcolm X,… Za vlogo v TV filmu Ruby’s Bucket of Blood je prejela že deveto nagrado združenja NAACP, sicer pa je na TV nastopila še v filmih Betty and Coretta in The Rosa Parks Story (nominacija za emmyja),… S soprogom, igralcem Courtneyjem B. Vancejem, sta spisala knjigo Friends: A Love Story in ustanovila podjetje Bassett/Vance Productions, katerega prvi projekt United States je bil tudi Bassettin režijski prvenec.

Shiloh Fernandez (Phil) je posnel filme Syrup, Rdeča kapica, Skateland, Crossroads: A Story of Forgiveness, Interstate, Gardens of the Night, Deadgirl, From Within, Red in Cadillac Records. Nastopal je tudi v serijah Jericho, Opravljivka in Tarin svet.

Christopher Meloni (Brock Connors) je bil nominiran za nagrado emmy v televizijski nadaljevanki Law and Order. Najbolj je znan po vlogi v filmu Zadeta modela, pred tem je zaigral v Dvanajstih opicah. Je tudi cenjen gledališki igralec.

Video in fotografije

1videi 1fotografije