Povzetek

© 2012 * avanturistična družinska komedija, 109 minut

Laurent Tirard

Igrajo: Gerard Depardieu, Edouard Baer, Catherine Deneuve

50 let pred Kristusom. Cezar je lačen osvajanja. Odloči se, da bo na čelu svojih slavnih legij napadel otok na meji znanega sveta, skrivnostno deželo, imenovano Britanija.

Zmaga je hitra in popolna. No… skoraj popolna. Mala britanska vasica mu še kljubuje, a z zadnjimi močmi. Britanska kraljica Kordelija pošlje svojega najbolj zvestega častnika Zalitoraxa prosit za pomoč v galsko vasico, ki prav tako trdovratno kljubuje Rimljanom.

V tej galski vasici imata Asterix in Obelix polne roke dela. Poglavar Ataufbix jima je zaupal nalogo, da mevžastega mestnega mladca Fičfirixa prelevita v neustrašnega moža. Kar pa ni lahka naloga.

Ko prispe Zalitorax, pade odločitev, da mu zaupajo sod čarobnega napoja. V Britanijo bo potoval v spremstvu Asterixa in Obelixa ter tudi Fičfirixa, ki naj bi ga vzgojila v pogumnega bojevnika. Žal so želje eno, resničnost pa drugo. V tej pustolovščini igrajo tudi ženske pomembno vlogo. Poleg kraljice Kordelije sta tu še Britanki: Ofelija, zaročenka dolgočasnega Zalitoraxa, ki hrepeni po ognjeviti ljubezenski izjavi, in miss Macintosh, Ofelijinina stroga guvernanta.

Toda tudi v njej tli temperamentna ženska. Bo njej na ljubo Obelix postal džentelmen?

DVD izide: 28. junij 2013

EAN koda:3830054371392

16:9 * nad 13 let * 109 min * 1 FRA * 5.1 FRA * 1 SLO

Video in fotografije

1fotografije