Untitled Document
Untitled Document
DOMOV FIVIA CENEX KONTAKT PRIDRUŽI SE NAM NA FACEBOOKU
PRIDRUŽI SE NAM NA TWITTERJU YOUTUBE CENEX/FIVIA
datum

Untitled Document
Untitled Document
TRGOVINA FIVIA /CENEX
ZADNJE NOVOSTI
CENEX KINO
FIVIA DVD
STORITVE FIVIA /CENEX
NAGRADNA IGRA
 
 

 

 

     
 
Znani nominiranci za evropske oskarje

8.11.2015 – Evropska filmska akademija je razkrila nominirance za letošnje filmske nagrade. O nagrajencih bo zdaj odločalo 3.000 članov akademije, podelitev nagrad bo 12. decembra v Berlinu.

 

 

Za najboljši evropski film so nominirani Golob je sedel na veji in razmišljal o življenju (Roy Andersson), Mustang (Deniz Gamze Ergueven), Ovna (Grimur Hakonarson), Jastog (Yorgos Lanthimos), Victoria (Sebastian Schipper) in Mladost (Paolo Sorrentino), je akademija včeraj razkrila v Sevilli. Vse naštete filme, razen Anderssonovega, ki je bil na sporedu lani, si bo mogoče ogledati na LIFFe, ki se začne že v sredo.

 

V kategoriji najboljše komedije so v igri filmi Golob je sedel na veji in razmišljal o življenju, Družina Belier (Eric Lartigau) in Čisto nova zaveza (Jaco Van Dormael).

 

Nova tekmovalna kategorija so dokumentarci. Za najboljši evropski dokumentarec se bodo potegovali Sirska ljubezenska zgodba (Sean McAllister), Amy (Asif Kapadia), Ples z Marijo (Ivan Gergolet), Pogled tišine (Joshua Oppenheimer) in Toto in njegove sestre (Alexander Nanau).

 

V igri za najboljšega evropskega režiserja so Roy Andersson (Golob je sedel na veji in razmišljal o življenju), Yorgos Lanthimos (Jastog), Nanni Moretti (Moja mama), Sebastian Schipper (Victoria), Paolo Sorrentino (Mladost) in Malgorzata Szumowska (Telo).

 

 

Katere dame imajo možnost, da postanejo najboljša evropska igralka? Margherita Buy (Moja mama), Laia Costa (Victoria), Charlotte Rampling (45 let), Rachel Weisz (Mladost) in Alicia Vikander (Ex machina).

 

In kako kaže njihovim kolegom? Nominacijo so si prislužili Michael Caine (Mladost), Tom Courtenay (45 let), Colin Farrell (Jastog), Christian Friedel (13 minut) in Vincent Lindon (Zakon trga).

 

Za evropske nagrade se potegujejo tudi scenaristi Andersson (Golob je sedel na veji in razmišljal o življenju), Alex Garland (Ex machina), Andrew Haigh (45 let), Radu Jude & Florin Lazarescu (Bravo!), Lanthimos in Efthimis Filippou (Jastog) in še Sorrentino (Mladost).

 

Akademija bo častni nagradi izročila igralcema Charlotte Rampling in Christophu Waltzu. Lani je slavila črno-bela poljska drama Ida režiserja Pawla Pawlikowskega.

 

Facebook.com/Cenex.Fivia

Youtube.com/user/CenexFivia

Twitter.com/cenexvojnik

Poslano od ales
 
     
Untitled Document
 
 

 
 
VEČ O TEM  
 
 

 
 
VEČ O TEM  
   
 
     
  * Trgovina CENEX / FIVIA
 
  * DaMix - MULTIMEDIJA  
  * OMDB Movie database (SI)  
  * IMDB Movie database (EN)  
 
 
 
Untitled Document

Untitled Document
Untitled Document
 
Untitled Document
 
     
  Pogoji uporabe | Izvedba: DaMix - MULTIMEDIJA  
  © Fivia d.o.o. 2010. Vse pravice pridržane.